Buongiorno Italia: Barela je najbolji italijanski fudbaler, Ibra Kralj, kraj Juventusove ere

Vreme čitanja: 7min | uto. 19.01.21. | 13:02

Zadovoljstvo u Milanu zbog dolaska Mandžukića, euforija u Interu, brige u Juventusu i Romi

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Pljušte pohvale i hvalospevi na račun Nikola Barele. Sardinijsko čudo od fudbalera je promovisano, gotovo jednoglasno, u najboljeg italijanskog igrača današnjice. Gazeta ga poredi sa De Jongom iz Barselone i tvrdi da je Barela još bolji jer je ratoborniji na terenu i bolji asistent od Holanđanina. Komplimente dobija i njegovo fudbalsko veličanstvo Zlatan Ibrahimović za dva gola postignuta protiv Kaljarija koji su Milanu omogućili da zadrži prednost od tri boda. Na drugoj strani sva tri italijanska dnevnika analiziraju stanje u Juventusu i pitaju se da li prisustvujemo kraju dugog pobedničkog ciklusa Stare dame u Seriji A.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Evo kralja”, zaradio je Zlatan Ibrahimović naslovnicu Gazete ovog jutra, mada nije sigurno da će mu se svideti budući da je “kralj” deminutiv za nekog ko ima božanske aspiracije. “Ibra nokatirao sa dva gola Kaljari. Pioliju je dovoljan bod protiv Atalante da bude zimski prvak. Mandžukić će nositi 9 i mogao bi da debituje u derbiju sa Interom u Kupu Italije 26. januara. Zlatan: Sa Mariom ćemo biti još nemilosrdniji”, pozdravio je Ibra dolazak bivšeg napadača Juventusa u Milanelo.

“Ibra odgovorio Interu. Zlatan sve uradio sam. Milan ponovo sam na čelu tabele, Kaljari potonuo”, naslov je izveštaja na drugoj i trećoj strani. U seriji dobrih vesti za Milan, Gazeta podseća da su Salemakers i Romanjoli doveli u nezgodnu poziciju Piolija jer neće moći da računa na njih dvojicu protiv Atalante: Belgijanac je za osam minuta zaradio dva žuta kartona i isključen je dok je Romanjoli dobio peti žuti karton u sezoni i gledaće sa tribina svoje drugove protiv Boginje. Odsustvo kapitena je još ozbiljnije za Piolija jer je Kjer morao da izađe iz igre zbog povrede, Gabija je još uvek van stroja, tako da nije isključeno da protiv Atalante na teren istrče Kalulu i Musakio.

“Mandžukić-day: Mario je već u formi, stigao je u Milano i već nišani Inter”, izveštava list da je Hrvat odradio jedan trening u Milenelu i mogao bi da bude već u protokolu za utakmicu sa Atalantom, ali da je verovatnije da će debitovati u derbiju sa Interom u Kupu Italije. U drugom tekstu se kaže da će Paolo Maldini pokušati danas da zatvori posao oko dolaska Tomorija na pozajmicu iz Čelsija. Ostalo je samo da se ispregovara visina prava na otkup za centralnog defanzivca sa timom iz Londona. Dodaje se i da Milan radi na dovođenju Firpa iz Barselone.

Barela od Italije: Od Điđija Rive do Mančinija svi Kontevog vojnika krunišu kao buduću Evrozvezdu”, prenose se salve pohvala na račun veznog igrača Intera. Legenda italijanskog fudbala i Kaljarija Điđi Riva je izjavio da je gol protiv Juventusa definitivno uzdigao Barelu na tron najboljeg italijanskog fudbalera. “Veoma sam ponosan na Nikola jer predstavlja Kaljari i Sardiniju, kao što sam ja bio njihov simbol a i zato što je rastao u fudbalskoj školi Điđi Riva. Još kao mali je pokazivao da je zreliji od svojih vršnjaka, videlo se odmah da je predodređen za velika dela”, citiraju se Rivine reči. U tekstu se kaže i da je Barela italijanski odgovor na De Jonga, holandskog asa iz Barselone, kao i da je Nikolo veći ratnik od Holanđanina i da pakuje više asistencija.

“Pirlo pred velikim rizikom”, najavljuje se meč Superkupa Italije Juve - Napoli na programu sutra uveče u Ređo Emiliji. “Pirlo ima velike probleme sa sredinom terena i mora pod hitno da pronađe rešenje i iskupi se za poraz i pruženu partiju protiv Intera”, piše Gazeta. U tekstu se precizira da je vezni red Bjankonera spor, predvidiv, neefikasan, a golove postiže samo Mekeni. Protiv Napolija će dobiti šansu u odbrani Demiral, Danilo će biti prekomandovan na mesto Frabote, a od prvog minuta bi trebalo da igraju Artur i Mekeni.

“Fantazija Napoli: Lozano i Insinje u misiji Superkup”, svedoči milanski dnevnik o velikom entuzijazmu koji je u u Kastel Volturnu proizvela pobeda nad Fjorentinom i odlična igra dvojice krilnih napadača.

CORRIERE DELLO SPORT

“Ibra, presuda” i Korijere posvećuje naslovnicu Zlatanu Ibrahimoviću koji je sa dva gola torpedovao Kaljariji i sačuvao prednost Milanu od tri boda na čelu tabele ispred Intera. Sa jučerašnjim golovima Ibra je stigao na listi strelaca Imobilea i Lukakua koji su odigrali duplo više utakmica od njega. Šveđanin trese mreže u u Seriji A u proseku na svakih 52 minuta.

“Zlatan je super, Milan je ekipa”, naslov je komentara u kome se ističe da je Stefano Pioli uspeo da konstruiše sinhronizovani tim u kome je Zlatan Ibrahimović dodatna vrednost a kada nema Šveđanina sve funkcioniše bez problema. Prenosi se i zadovoljstvo trenera Piolija dolaskom novog pojačanja: ”Mandžukić će biti naše dodatno oružje”.

“Barela je veliki lider: za njega postoji samo porodica i Inter”, piše Korijere da uprkos činjenici da ima 23 godine italijanski reprezentativac je već stub Intera i Italije a već je otac tri deteta, pošto je juče po treći put postao otac.

“Napoli 50 urlika zadovoljstva”, navodi Korijere da su Azuri u svim takmičenjima u ovoj sezoni postigli 50 golova, odnosno da tresu mreže u proseku najmanje dva puta po utakmici. “Sa Gatuzom u ovoj sezoni Napoli postiže golove kao u najboljim godinama”; konstatuje list. Za Superkup sa Juveom se najavljuje u početnoj postavi Petanja pošto je Mertensu potrebno još vremena da uđe u ritam svih 90 minuta.

“Romo, moramo da promenimo pristup”, najavio je novine trener Paulo Fonseka u timu i pristupu mečevima posle poraza od Lacija u derbiju. Večeras protiv Specije u Kupu Italije se vraćaju u startnu postavu Kumbula, Pedro, Kristante, Bruno Pereš, Borha Majoral a možda dobije šansu i Karles Perez.

Rimski dnevnik piše da su novi vlasnici Rome, Dan i Rajan Fridkin, stavili do znanja da bi prerani izlazak iz Kupa Italije i trke za mesto u Ligi šampiona bio koban za dalju budućnost Fonseke u Trigoriji. Korijere nastavlja da prati kretanja oko eventualnog povratka El Šaravija u Trigoriju. Italijanski reprezentativac sa svojim mendžerom pokušava da pronađe način da se oslobodi obaveza prema Šangaju bez obeštećenja. Prenosi se i da je Nikolo Zaniolo zaražen koronavirusom i da je bez simptoma u samoizolaciji.

“Noć Inzagi - Lotito, već je rođen novi Lacio”, izveštava Korijere da se dugo najavljivani susret trenera i gazde Lacija konačno dogodio i da je postignut okvirni dogovor o novom trogodišnjem ugovoru i otvaranje novog ciklusa sa postepenim podmlađivanjem tima.

TUTTOSPORT

“Siti? Gladni”, naslov je kojim Tutosport otvar današnje izdanje uz fotografije igrača Juventusa pored pitanja “Siti?” i fudbalera Intera pored definicije “Gladni”. “Inter odlučan kao nikad a Morati lansira trku za skudeto: „Nismo Sasuolo, jedini naš cilj je pobeda. Neću preuzeti Inter ponovo”, citiraju se reči bivšeg trofejnog vlasnika Nerazura.

U velikoj analizi aktuelne situacije u Kontinasi, Tutosport se pita da li ovaj Juve ima još uvek glad za trofejima i pobedama, odnosno da li prisustvujemo kraju pobedničkog ciklusa koji je otvoren pre deset godina dolaskom Antonija Kontea na klupu Stare dame.

Utakmica Superkupa protiv Napolija za Andreu Pirla ima važnost tipične fudbalske raskrsnice: eventualni trijumf bi zacelio rane nastale porazom od Intera dok bi još jedan poraz otvorio ozbiljnu krizu. “Bez kontinuiteta dobrih igrara i rezultata, Juve ne rizikuje samo da ostane bez titule prvaka već i bez Lige šampiona”, upozorava Tutosport.

Tutosport je osim Masima Moratija intervjuisao i Marka Tronketija Proveru koji je takođe činio deo pobedničkog borda Intera u prvoj deceniji 21. veka. “Hakimi je strašan, liči na Majkona”, nije krio Provera svoje oduševljenje igrama Marokanca u dresu Intera. “Ponekad se čini da Hakimi ide na motoru a drugi na biciklama na terenu, toliko je vidljiva razlika u brzini”, zapazaio je nekadašnji vlasnik Pirelija.

“Ibrin Milan leti”, ističe torinski dnevnik da je Ibrahimovićevo prisustvo na terenu ublažilo sve negativne efekte izostanka brojnih startera u timu Rosonera. Na unutrašnjim stranama se izdvaja upozorenje trenera Piolija da nisu samo Inter i Milan u trci za skudeto već sedam timova Serije A i da zato ne sme i ne može da bude opuštanja.

“Roma na terenu u ime Viole”, podseća Tutosport da se danas navršava 30 godina od smrti predsednika Đalorosih koji je osvojio drugi skudeto u istoriji rimskog kluba a da Roma igra meč sa Specijom u Kupu Italije, timom koji je pre par godina eliminisao Romu iz najmasovnijeg nacionalnog takmičenja i prouzrokovao otkaz tadašnjem treneru Garsiji.

“Evo Nikole: San snova”, nije krio novi kormilar Torina zadovoljstvo što se vratio na Filedalfiju i što će predvoditi s klupe tim čiji je dres nosio. Prvi zadatak Nikole je spasavanje prvoligaškog statusa. Tutosport navodi da je potvrđeno da je ugovor potpisan samo na šest meseci sa automatskim produžetkom u slučaju obezbeđenog opstanka u Seriji A.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno ItaliaNikolo BarelaZlatan Ibrahimović

Obaveštavaj me

Milan
Juventus
Inter
Roma
Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara