Tomas Ertel (©Shutterstock)
Tomas Ertel (©Shutterstock)

Rastali se Barsa i Ertel, Francuz bez kluba do kraja sezone?

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.01.21. | 12:41

Kraj sage u Kataloniji

Barselona je raskinula ugovor sa Tomasom Ertelom, potvrdio je katalonski klub. Francuz je imao potpisanu saradnju do leta 2022. godine (poslednja sezona je bila opciona), koja je na kraju sporazumno raskinuta.

Saga o Tomasu Ertelu obeležila je završnicu 2020. godine u Evroligi. Kada je postalo jasno da će napustiti Blaugranu, Barselona je dobila informaciju da francuski plejmejker iza leđa klubu pregovara sa madridskim Realom, iako se razgovaralo o njegovom odlasku u Fenerbahče. Ostavili su ga u Istanbulu posle utakmice sa Efesom u okviru Evrolige, što je izazvalo burne reakcije širom Starog kontinenta. Posle svega je suspendovan i prekomandovan u B tim, a od danas i zvanično više nije član katalonskog giganta.

Izabrane vesti

Iako Barselona nije objavila detalje rastanka, novinar Eurohoopsa Nikos Varlas prenosi da je Barselona u ugovor o raskidu saradnje umetnula klauzulu prema kojoj Ertel ne može da potpiše ni za jedan tim u ACB ligi, što automatski otpisuje njegov prelazak u redove madridskog velikana. On navodi i da postoji realna mogućnost da zbog toga Ertel do kraja sezone bude bez kluba i da će u tom slučaju jedine obaveze imati u francuskoj reprezentaciji.

Kako je rok za transfere između evroligaških klubova prošao, Ertel bi u slučaju da potpiše za neki od klubova iz elitnog takmičenja mogao da nastupa samo u domaćem prvenstvu te ekipe, što dodatno umanjuje šanse francuskog reprezentativca za pronalaženjem novog uhlebljenja do kraja sezone.

Barselona je angažovala Tomasa Ertela 2017. godine, u prethodnom periodu je sa katalonskim klubom osvojio dva trofeja u Kupu kralja (u oba navrata je bio MVP turnira). Dva puta je bio proglašavan i za člana druge petorke ACB lige.



tagovi

KK BarselonaBarselonaTomas Ertel

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara