19. januar  2021. 12.36  →  19.34 | Izvor: RTV (Kristijan Takač)

Danilo Dulić se priprema za državno prvenstvo u martu

SUBOTICA -

Jedan od najtalentovanijih srpskih plivača, subotičanin Danilo Dulić, intenzivno se priprema za državno prvenstvo koje će biti održano u martu. Proteklu godinu je i njemu, kao i većini sportista obeležio korona virus, a pre toga je imao i jednu ozbiljnu povredu kičme.

video icon

Danilo Dulić je u žižu interesovanja plivačkog sporta došao 2018. godine, kada je na raznim domaćim i međunarodnih takmičenjima osvojio preko 150 medalja, od toga više od 80 zlatnih. Te godine je oborio sedam državnih rekorda u pionirskoj konkurenciji, i sasvim zasluženo je izabran za najboljeg sportistu Subotice u toj kategoriji. Fizička dominacija i nagli rast imali su međutim svoju cenu, pa je Danilo 2019. godine imao ozbiljnu povredu kičme, nakon čeka je usledio jedan duži period oporavka.

danilo, dulic

"Polako sam se nekako vraćao u formu. Moju omiljenu stvar u plivanju – delfin, nisam mogao da radim dosta dugo, jer je pritisak na kičmu velik kod delfina, tako da sam morao da pauziram. Tek u januaru 2020.godine sam počeo da plivam delfin i da se nekako spremam za prvo takmičenje, a to je bilo vojvođansko. Fizički je bilo zamorno, ali tu smo nekako postepeno dizali formu i to mi je prijalo, a i znali smo šta radimo u principu", prepričava tok oporavka ovaj mladi takmičar PK "Spartak" iz Subotice.

Prošla godina takođe nije bila jednostavna za ovog talentovanog plivača. Takmičenja je bilo izuzetno malo, a pored toga je preležao i korona virus. To je međutim, kako kaže, sada već sve prošlost, intenzivno se priprema za državno prvenstvo.

"Cilj mi je da uđem u reprezentaciju. U martu bih mogao da isplivam te norme i to mi je zaista cilj, to želim svim svojim bićem. Treniramo na bazenu u Dudovoj šumi, upravo se vraćam sa treninga. Ciljevi su veliki i očekivanja su velika, ali videćemo kako će se razvijati situacija zbog korone i zbog svega. Mi se u svakom slučaju trudimo, dajemo sve od sebe, i ljudi u klubu, i takmičari i ja, tako da videćemo. Spremamo se za taj mart i biće dobro sigurno", optimista je Dulić.

Iako je i ova godina počela neizvesno, jedno je sigurno. Danilo Dulić će, kao i do sada dati sve od sebe, i možemo biti sigurni da će ovaj biser srpskog plivanja još puta biti tema naših sportskih izveštaja.

Tagovi