Najnovije vesti
Vesti Društvo
"NIJE NIŠTA BOLELO" Lončar prvi u Srbiji primio kinesku vakcinu, pa otkrio da Krizni štab danas raspravlja o NOVOM SOJU VIRUSA (FOTO)

"NIJE NIŠTA BOLELO" Lončar prvi u Srbiji primio kinesku vakcinu, pa otkrio da Krizni štab danas raspravlja o NOVOM SOJU VIRUSA (FOTO)

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar primio je danas u 11 sati na Institutu za virusologiju, vakcine i serume "Torlak" vakcinu protiv korona virusa.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
loncar vakcina 19-Jan-21 tanjug nikola andjic beograd Di021635814 preview Foto: Nikola Anđić / Tanjug
loncar vakcina 19-Jan-21 tanjug nikola andjic beograd Di021635814 preview

Ministar Lončar je, nakon vakcinacije, poručio građanima da iskoriste šansu i da se vakcinišu, jer je to jedini način da se Srbija izbori sa virusom korona.

- Pokrajinski sekretar i ja smo danas primili kineske vakcine od "Sinofarma". To je treća vakcina koja je stigla u Srbiju. Apelujem na građane Srbije da je ovo jedina šansa da pobedimo epidemiju. Jedini način da ne prenesemo nekome drugom zarazu je upravo vakcinacija - rekao je Lončar.

Foto: Nikola Anđić / Tanjug

Na pitanje kako se oseća rekao je:

- Vidite, tu sam među vama. Nije ništa bolelo, ako vas to interesuje - rekao je Lončar nakon vakcinacije.

Foto: Nikola Anđić / Tanjug

Dodao je da se gotovo 400.000 ljudi prijavilo na sajtu E uprave za vakcinaciju.

- To ne uključuje zdravstvene radnike koji to rade na svojim radnim mestima. Takođe, jutros smo se dogovorili da svi građani stariji od 70 godina da odu do otvorenih punktova i da će biti vakcinisani, bez obzira da li su se prijavili ili ne - istakao je Lončar.

Novi soj virusa tema Kriznog štaba

Lončar je upozorio i na novi soj virusa korona, koji se pojavio u Mađarskoj, a o tome će se danas razgovarati na sednici Kriznog štaba.

- Virus ne možemo da sprečimo da dođe u Srbiju, ali moramo da uradimo sve da što kasnije dođe - rekao je Lončar.

Upitan da li će biti zatvaranja granice prema Mađarskoj, on je rekao da za to nema razloga, jer je u toj zemlji novim sojem zaraženo pet osoba.

I Gojković vakcinisan

Posle ministra zdravlja, vakcinu je primio i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

Foto: Nikola Anđić / Tanjug

Obojica su primili cepivo kineskog proizvođača "Sinofarm", čime su postali prvi građani naše zemljhe koji su vakcinisani ovim cepivom.

Pročitajte još

Podsećamo, kineska vakcina je stigla u petak u Srbiju, a juče je za nju Agencija za lekove i medicinska srestva (ALIMS) izdala upotrebnu dozvolu.