Luka Jović (©Reuters)
Luka Jović (©Reuters)

Igrač za Real ili je Ajntraht plafon? Jović igrač kola Bundeslige i tema svih rasprava u Madridu

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.01.21. | 10:21

Adi Hiter hvali na sva usta, ali u Španiji mu nisu zaboravili neka bleda izdanja...

Luka Jović je ponovo zaljuljao fudbalsku Evropu i uz Davida Alabu prva je tema i u Španiji i u Nemačkoj. Posle dva gola za svega 28 minuta u povratničkom derbiju za Ajntraht odmah je uvršten i u Kikerov tim kola u Bundesligi.

Uz Jovića, tu su Centner (Majnc), Menije (Dortmund), Orban (Lajpcig), Ndika (Ajntraht), Agu (Verder), Belingem (Dortmund), Miler (Bajern), Gerhart (Verder), Tojhert (Union) i Štindl (Menhengladbah). Ne tako davno bilo je maltene pravilo da Jović bude u takvom društvu, ali niko baš nije očekivao da će se posle godinu i po dana agonije u Realu tako brzo vratiti u elitu.

Izabrane vesti

Za Luku, za njegovu glavu, neverovatno je važno da bude tamo gde se dobro oseća. Videli ste kako je čisto udario onaj prvi volej. Viđao sam sam mnogo puta kako igrači u takvim situacijama šutiraju 10 metara iznad gola“, hvali trener Ajntrahta Adi Hiter, napominjući da je Jovićev dolazak “podigao“ i Filipa Kostića, asistenta kod oba gola njegovog saigrača i uz kluba i iz reprezentacije Srbije.

Sa druge strane, Španci gledaju u čudu. Jedni se pitaju da li je Zinedin Zidan ipak pogrešio, drugi pak ne zaboravljaju da ni Jović zaista nije mnogo pokazao u Madridu. Alvaro Benito, bivši fudbaler Reala, Tenerifa, Hetafea, koji je sada možda i uspešniji kao stručni konsultant u raznim emisijama, spada u ovu drugu kategoriju.

Moramo da budemo razboriti, što bliži realnosti. Prva stvar: nije isto igrati za Ajntraht i Real. Ima tu nekoliko stepenika između“, počeo je Benito u emisiji Larguero, inače jednog od uglednijih u Španiji, jer ne spada u one senzacionalističke.

Dakle, dalje o Joviću...

Istina je i da je sasvim jasno da se Jović najkomfornije oseća kad igra sa još jednim napadačem, a u Realu nije imao mnogo takvih šansi kod Zinedina Zidana. I da budemo iskreni, nije pokazao nivo potreban za Real. Tačno je da nije imao ni previše šansi, ali kad ju je i dobijao nije nikad pokazao da zaista želi više prilika. To mora da se kaže. Ostavio je utisak potpune apatije. Ostavio je utisak da, u ovom trenutku, nije spreman da igra za Real Madrid“, podvlači Benito.

Nema tu rasprave, jedino što Jović može da uradi da neverne Tome ubedi u suprotno jeste da nastavi da trese mreže. Do leta u Frankfurtu, a za dalje videćemo...

 


tagovi

Luka Jović

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara