Читај ми!

Poziv da se humanitarcu Miloradu Arlovu dozvoli ulazak na KiM

Predsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Banja Luke, Milorad Arlov obratio se međunarodnim predstavnicima u Prištini radi ukidanja zabrane kosovske policije da ulazi na Kosovo.

Arlov i njegov zastupnik advokat Dejan Vasić uputili su pismo ambasadama Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Francuske, Ujedinjenog Kraljevstva, Turske, Švedske, Italije i Kancelariji Ruske federacije u Prištini, uz molbu za pomoć u sagledavanju i prevazilaženju problema sa zabranom.

"Ovo je prvi put da mi je zabranjen ulazak u neku zemlju, čime mi je uskraćeno pravo na rad i slobodu kretanja. Ovakvim postupanjem policije Kosova ugrožen je program pomoći deci svih nacionalnosti Kosova, kao i izgradnja prihvatilišta za decu sa poteškoćama u razvoju", navedeno je u pismu.

Arlov je kod međunarodnih predstavnika apelovao da svojim autoritetom zaštite demokratsko i ljudsko pravo da dođe na Kosovo i nastavi isključivo humanitarnu misiju.

Vasić je saopštio da je povodom zabrane ulaska u dva navrata ulagao žalbe direktoru policije, međutim i pored zakonskog roka, o žalbama nije odlučeno.

Takođe, uz žalbu je predao i primerak peticije koji je potpisalo preko 3.500 građana iz svih krajeva Kosova, sa podrškom gospodinu Arlovu.

Vasić i Arlov očekuju da međunarodna zajednica preko svojih predstavnika utiče da se ovaj problem prevaziđe, tako što će humanitarcu iz Banja Luke biti dozvoljen ulazak na Kosovo.

Arlovu je 27. decembra zabranjen ulazak na KiM i onemogućeno mu je da uruči 1.000 novogodišnjih paketića, ali i šest novčanih stipendija.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво