Najnovije vesti
Vesti Politika
Vučić o "velikoj Albaniji", Dudi Ivkoviću, zahtevima opozicije i FARBANJU KOSE

Vučić o "velikoj Albaniji", Dudi Ivkoviću, zahtevima opozicije i FARBANJU KOSE

Ramuš Haradinaj je ozbiljan, jak i opasan političar, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, govoreći danas o njegovim ponovnim idejama o formiranju takozvane "velike Albanije".

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Aleksandar Vučić kineska vakcina Foto: Zoran Žestić / Tanjug
Aleksandar Vučić kineska vakcina

- Haradinaj opasan čovek i ozbiljan političar koji pledira da postane novi predsednik takozvanog Kosova. U slučaju da bude izabran uz podršku Aljbina Kurtija, onda bi imali i kosovsku vladu i predsednika koji ze zalažu za ujedinjenje sa Albanijom. Mi to prihvatamo kao političku činjenicu, na koju ćemo umeti da reaguijemo - rekao je Vučić.

Stvaranje "velike Albanije" je, kaže, pretnja Srbiji, regionu i EU.

Kako je naveo, "vi radite šta god hoćete, mi ćemo imati dobar i adekvatan odgovor".

Pročitajte još

Ističe da bi voleo da je čuo više rekacija i iz Vašingtona, Brisela i drugih centara moći u svetu.

- Ne daj Bože da je neko sa naše strane govorio o nekim drugim vrstama ujedinjenja na Balkanu. Ne samo da bi nam uveli sankcije, već bi nas skoro i bombardovali - rekao je Vučić.

Vučić je poručio da Srbija nije "plitak potok" da svako može da je preskače na taj način. Kaže da su ga i pored svega toga tužili na Kosovu kako im preti kada je rekao ranije da će biti iznenadjeni reakcijom Srbije ako budu kršili Vašingtonski sporazum i tražili prijem u međunarodne organizacije.

O ministarstvu za izbore

On se osvrnuo i na zahteve koji dolaze iz redova opozicije za formiranjem ministarstva za izbore, koje je jedan od opozicionih predloga.

- Ja samo čekam da predlože da se napravi ministarstvo za nošenje kapa, svega sam se naslušao. Ono je, inače, poznato, osnovao ga je Boris Tadić, a Đilas je napravio dva takva posle njega... Ne mogu da slušam gluposti - rekao je Vučić.

Foto: O. Bunić / RAS Srbija

Upitan o zahtevu opozicije o poboljšanju rada RTS-a, Vučić je naveo da "javni servis moraju da uređuju profesionalci, a ne političke partije".

- To nije prćija političkih partija, kao što je bila u njihovo vreme - naveo je on.

Takođe, govorio je i o kritikama na račun Milana Stamatovića i Dude Ivkovića da su se "„prodali“ Vučiću", dodavši da je njegov posao kao predsednik da uvek sasluša sve ljude.

"Uvek ću poštovati Dudu Ivkovića"

Kaže da su on i Ivković imali bezbroj puta različite stavove, i ističe da je reč o legendi, i da će ga on uvek poštovati.

- „Znam koliko je radio za "Radnički", Srbiju, Jugoslaviju. Bez njegove energije i ostalih koji se bore ne bismo imali velelepnu halu koju ćemo da imamo za dve i po godine - naveo je Vučić.

Duda Ivković
Foto: Marko Metlas / RAS Srbija
Duda Ivković

Kako je kazao, može ozbiljno da komentariše gluposti kojih se naslušao, "da li će u da nosim kapu, teget ili crni kaiš, i da li sam farbao kosu zbog svetla na televiziji".

- Jedan sam od retkih koji nikada neće da ide kod plastičnog hirurga, niti da se farba. Dovoljno sam mator da nemam razloga da se stidim svojih godina i krijem sede. Nemojte da izmišljate, a to govorim onima koji se trude svakog dana da nešto smisle i kažu samo da bi nešto rekli“ - rekao je on.