Premović i Leontijević (© Miroslav Jeslisavčić)
Premović i Leontijević (© Miroslav Jeslisavčić)

Metalac u prvi tim prebacio drugog najmlađeg golmana u Superligi

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.01.21. | 03:51

Milanovčanin Matija Premović potpisao profesionalni ugovor

Može Metalac da se pohvali kako je u dosadašnjem toku sezone najbolje pozicioniran od četiri tima pristigla iz Prve lige Srbije, da je ostao neporažen u susretima sa dve od tri prvoplasirane ekipe na tabeli, a ove zime i da ima drugog najmlađeg golmana od svih registrovanih superligaša.

Matija Premović je proteklog vikenda potpisao profesionalni ugovor i sa nepunih 17 godina (rođen 28. januara 2004) stekao pravo da konkuriše za mesto među stativama sastava Žarka Lazetića. Ujedno, jedan je od retkih dečaka iz Gornjeg Milanovca koji je zavredeo status prvotimca. Mada i dalje ima pravo da brani za kadetsku selekciju, od ovih priprema je konkurencija Dušanu Puletiću i Strahinji Saviću.

Izabrane vesti

Mnogo je važno na koji način mladi igrači dobijaju priliku. Nije dovoljno samo nekoga pustiti na teren jednu ili dve utakmice, proceniti ima li kvalitet ili ne, pa šta bude. Tajming je presudan kako bi se pravilno razvijali i konkurisali za ovaj nivo ambicija Metalca, njihova forma, stepen fizičkog i psihološkog razvoja, ozbiljnost u pristupu sportu uopšte“, obrazložio je Bojan Leontijević, sportski direktor Metalca, prekomandu Premovića među prvotimce.

Jedini mlađi golman licenciran za takmičenje u Superligi je Dimitrije Stevanović iz niškog Radničkog (27. avgust 2004), ali je i za Premovića i za Metalac važno da je ovo način da se kadar popunjava iz sopstvenih resursa.

„Od dečaka iz omladinske škole trenutno su u prvom timu Ilija Milićević i Veljko Mijailović, na dobrom su putu, ali to je proces. Oni svi definitvno imaju kvalitet, međutim, nemamo ekipu u omladinskom uzrastu koja igra najkvalitetniji rang svog takmičenja, nedostaje nema stepenica kako bi bezbolnije mogli da pređu iz najbolje omladinske, eventualno u neku seniorsku ligu nižeg ranga, pa onda da dođu sa dovoljnim iskustvom u prvi tim. Ali zato imamo vrlo dobru saradnju sa fudbalskim klubom Takovo, gde igrači dodatno stiču rutinu. Još nekoliko dečaka je vrlo blizu slične prilike, poput Ognjena Lukovića, Dušana Milovanovića i Stefana Savkovića“, dodao je Leontijević.

Inače, Metalac je u dosadašnjem toku prelaznog roka doveo centralnog vezistu Damjana Krajišnika iz lučanske Mladosti i krilnog napadača Grafičara, Stefana Cvetkovića.


tagovi

Metalac Gornji MilanovacMetalacbojan leontijević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara