Verdao sanja otvorenih očiju: Posle finala Libertadoresa ubedljiva pobeda u derbiju Pauliste (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 19.01.21. | 00:56

Korintijans razbijen na stadionu gradskog rivala

Nova velika pobeda Palmeirasa u kratkom periodu. Posle eliminacije River Plejta u polufinalu Kopa Libertadoresa savladan je i gradski rival Korintijans. I to kako!

U 368. derbiju Pauliste, Verdao je deklasirao crno-bele 4:0 i ponovo preuzeo vođstvo sa 129. pobeda u međusobnim duelima. Korintijans je ostao na 128, a 111 mečeva rivala iz Sau Paula završeno je nerešeno.

Izabrane vesti

Iako gosti nisu delovali loše u prvom delu utakmice - imali su čak i stativu Žila posle kornera u 26. minutu na 0:0 - na odmor su otišli s dva gola zaostatka. U nastavku su već u prvom minutu mogli sami sebi da daju treći, kada je golman Kasio neoprezno napucao svog saigrača. Tada su imali sreće, ali nisu u 48, a onda i u 66. Naizmenično su pogađali Rafael Vejga i Luiz Adrijano, a pakovao sjajni Vilijan.

Iskusni, 34-godišnji vezista, prvo je u 34. minutu vešto sačuvao loptu i uočio Vejgu, koji je bio precizan s 12 metara. Potom je nesebično asistirao nekadašnjem napadaču Šahtjora, Milana i moskovskog Spartaka. Gledao se video-snimak zbog mogućeg ofsajda, ali nije ga bilo...

U drugom delu je Vilijan usporio, ali su napadači nastavili u istom ritmu. Ponovo je prvi pogodio Vejga, kada je natrčao na loptu koju je izgubio Adrijano i udarcem iz prve sa 17 metara po zemlji pronašao put do mreže. Sredinom drugog dela vezista Gabrijel je negledajući odigrao neprecizno povratno dodavanje sa sredine terena, Luiz Adrijano je bio brži od Kasija i spretno reagovao za svoj drugi gol u meču, četvrti u mreži Korintijansa.

Mogla je pobeda Palmeirasa da bude i ubedljivija, ali su domaćinu - opravdano - poništena dva gola zbog ofsajda, a i utisak je da nisu previše želeli da "gaze" rivala posle isključenja indisponiranog Gabrijela u 77. minutu. I sa ovih 4:0 došli su do jedne od najubedljivijih pobeda u gradskom derbiju, mada je i dalje nedostižno 8:0 iz 1933. godine.

Ovom pobedom izabranici Portugalca Abela Fereire nastavili su da gaje nadu za vrh tabele, pošto im Sao Paulo sada beži šest bodva, ali ima i utakmicu više. Svakako, ova pobeda posle poraza od Rivera u revanšu polufinala popravlja raspoloženje pred duel sa Santosom 30. janaura na Marakani za trofej Kopa Libertadoresa.

BRAZIL 1 - ZAOSTALA UTAKMICA 28. KOLA

Palmeiras - Korintijans 4:0 (2:0)

/Vejga 34, 48, Adrijano 45, 66/



tagovi

PalmeirasKorintijans

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara