Severna Makedonija dobija 8.000 vakcina od Srbije

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev saopštio je da će u Severnu Makedoniju stići 8.000 Fajzerovih vakcina koje šalje Srbija.
Severna Makedonija dobija 8.000 vakcina od Srbije
Foto: 021.rs
"Reč je o ozbiljnom činu prijateljstva, Srbija želi solidarno da podeli sa južnim susedom deo vakcina koje ima", napisao je Zaev.
 
Kako je istakao, u komunikaciji sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem dogovorili su da Severna Makedonija dobije 8.000 Fajzerovih vakcina koje je nabavila Srbija.
 
"Vučić je želeo da ovo bude donacija, ali smo se ipak dogovorili da ih platimo po nabavnoj ceni", naglasio je Zaev i dodao da je ovo srećna vest imajući u vidu da su slali pisma i drugim zemljama za pomoć oko vakcina.
 
Filipče: U toku razgovori  isporuci
 
Ministar zdravstva Severne Makedonije Venko Filipče izjavio je da je započeo razgovore sa svojim srpskim kolegom Zlatiborom Lončarom o tehničkim detaljima i rokovima isporuke.
 
"Moguće je da će se to dogoditi već sutra, ali moramo da vidimo kako će se odvijati razgovori i administrativna procedura u pogledu prevoza i prijema vakcina. Fajzerove vakcine su među retkima koje su dobile sve dozvole za primenu od nadležnih institucije EU i SAD", izjavio je Filipče i dodao da se samo u jednom rashladnom uređaju, kakve je kao donaciju dobila Severna Makedonija, može čuvati i do hiljadu doza vakcine.
  • Divno

    19.01.2021 00:16
    Neka im posalju sve koje nam ne trebaju. Neka se vakcinise tih 280 000 ljudi sto se prijavilo i to je to. Visak neka se posalje tamo gde ima zainteresovanih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet