ZBOG STRAHA OD KORONE ŽIVEO NA AERODROMU: Bezbednjaci u Čikagu u šoku koliko je Amerikanac ostao neotkriven! (VIDEO)
Foto: Cook County Sheriff's Office

ludilo

ZBOG STRAHA OD KORONE ŽIVEO NA AERODROMU: Bezbednjaci u Čikagu u šoku koliko je Amerikanac ostao neotkriven! (VIDEO)

Planeta -

U vreme pandemije na aerodromu u Čikagu boravio je putnik koji je odlučio da će jedan od terminala biti njegov novi dom. Aditija Sing (36) iz Kalifornije uhvaćen je kako se skriva i živi na aerodromu nakon tri meseca, jer se navodno plašio da leti zbog Covid-19, navodi Čikago Tribjun.

Policija je uhvatila Singa u zaštićenom području međunarodnog aerodroma O'Hara, rekli su u nedelju tužioci.

Sing se tereti za krivično delo kršenja zabranjenog područja aerodroma. Tužioci su rekli da je Sing stigao u na OHaru letom iz Los Anđelesa 19. oktobra i da od tada živi u zoni bezbednosti aerodroma.

Sudija kuvara okruga Čikago Susana Ortiz bila je zgrožena izjavama tužilaca. "Dakle, ako vas dobro razumem, da li mi kažete da je neovlašćena i nezaposlena osoba živela u sigurnom delu terminala aerodroma O'Hara od 19. oktobra 2020. do 16. januara 2021?"

Tog januarskog datuma, tačnije u subotu popodne, dvoje zaposlenih u Junajted Erlajnzu prišli su Singu i zatražili da vide njegovu identifikaciju.

Pomoćnica državnog tužioca Ketlin Hagerti rekla je da je Sing stavio masku i pokazao im značku aerodromske legitimacije koju je nosio oko vrata. Značka je zapravo pripadala operativnom menadžeru koji je njen nestanak prijavio 26. oktobra. Zaposleni su pozvali policiju koja je uhapsila Singh u subotu oko 11:10 sati na terminalu 2. Hagerti je rekla da je Singh navodno značku pronašao na aerodromu i da se "plaši da ide kući zbog COVID-a 19." Rekla je sudiji da je preživeo tako što su mu drugi putnici davali hranu.

Sing normalno živi u predgrađu Los Anđelesa u Orandžu. Magistar je ugostiteljstva, nezaposlen je i deli stan sa cimerima, kaže pomoćnica javnog branioca Kortni Smalvud. Bilo je nejasno šta je Singa dovelo u Čikago i da li je imao veze sa tim gradom. U izrečenoj kazni, Ortiz je rekao da je Sing trebao platiti 1.000 dolara da bi bio pušten. Tada će mu biti uskraćen pristup aerodromu.

Odeljenje za vazduhoplovstvo u Čikagu (CDA) je u izjavi reklo da im je prioritet bezbednost aerodroma i Sing ne predstavlja rizik. "Iako je ovaj incident još uvek u fazi istrage, uspeli smo da utvrdimo da ovaj gospodin nije predstavljao bezbednosni rizik za aerodrom ili putovati javno. Nastavićemo da radimo sa našim partnerima za sprovođenje zakona kako bismo temeljno istražili ovo pitanje ", rekli su oni.

Ali sudija Ortiz ne bi se složio, opisujući okolnosti kao "šokantne", jer je Sing bio u zaštićenom delu aerodroma sa lažnom identifikacijom u vreme kada aerodromi moraju biti apsolutno sigurni da bi se ljudi osećali sigurno da putuju. "Mislim da ga ove navodne radnje čine opasnim za zajednicu", rekao je Ortiz.

Kurir.rs/Jutarnji.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track