Magazin Srpska kujna i ikona Svetog Jovana u sredu na poklon u "Blicu"
"Blic" u sredu, 20. januara, sve čitaoce daruje poklon magazinom Srpska kujna i ikonom Svetog Jovana.
Obradujte stomak zdravim, laganim i ukusnim jelima od sočiva iz novog broja kulinarskog magazina Srpska Kujna. Skuvajte čorbu i probajte varivo od ove mahunarke ili od nje napravite kremasti namaz, kao i obrok salatu.
Sa nama pretvorite vaše specijalitete u vrhunski delikates dodavajući im pavlaku za kuvanje, koja će im dati mlečnu i kremastu strukturu i učiniti ih raskošnijim.
Otkrijte šest novih načina za pripremu jela od kiselog kupusa, a od naših čitateljki pozajmite neki od recepata za jela od ćurećeg mesa.
Primenite savete i trikove od poznate kulinarske blogerke o tome kako da vaši potaži budu zdraviji, gušći, ukusniji i aromatičniji.
Od naše nutricionistkinje saznajte sve dobrobiti azijske trešnje egzotičnog ukusa pod nazivom Liči.
Naravno, kao i u svakom broju, mislimo i na naše čitaoce i donosimo vredne poklone za one koji kuvaju sa nama.
U sredu se obeležava i Jovanjdan, praznik posvećen Svetom Jovanu Krstitelju, a tim povodom smo pripremili i poklon ikonu sa likom ovog sveca.
Jovan se zove Krstitelj jer je, po verskom učenju, krstio Isusa Hrista. Sveti Jovan je živeo jednostavno i asketski hraneći se insektima i medom divljih pčela, a odevao se u haljinu od kamilje dlake, kaže crkveno predanje.
Takođe, smatra se i jednom od najčešćih slava u Srbiji, odmah iza Svetog Nikole i Svetog Aranđela.
Obezbedite u sredu svoje izdanje "Blica", uživajte u gurmanlucima koji vas očekuju u magazinu Srpska kujna i obeležite dan velikog sveca uz poklon ikonu.
Čitajte "Blic"!