Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 18.01.2021.

13:00

Hvalospevi na račun Luke Jovića

Luka Jović se vratio u Frankfurt i momentalno doneo pobedu sa dva postignuta gola za manje od pola sata.

Izvor: SN

Autor: SN

Hvalospevi na račun Luke Jovića
EPA-EFE/RONALD WITTEK / POOL

Ajntraht iz Frankfurta je igrao sa Šalkeom u poslednjem kolu Bundeslige i slavio sa 3:1 zahvaljujući dva pogotka Luke Jovića.

Srpski napadač je u igru ušao u 62. minutu i bio apsolutni heroj svoje ekipe, što nemačkoj štampi nije promaklo i sakupio je veliki broj hvalospeva.

"To se zove debi iz snova", piše Frankfurter rundšau, za čije reportere prvi nastup Luke Jovića po povratku u Ajntraht nosi nešto od "holivudskog kiča" – baš jer je tako uspešan.

"Samo deset minuta je trebalo Joviću da uradi ono po čemu je postao poznat i što mu je donelo angažman u Realu iz Madirda – da daje golove, i to odmah dva komada", piše Rundšau. "Uradio je to kao da se podrazumeva, kao da je najjednostavnija stvar na svetu, dva šuta, oba su ušla"

Bild piše: "1, 2, 3 – gol!" Jer, Jović je bio precizan iz tek četvrtog kontakta sa loptom.

"Trener Ajntrahta je pokazao Realu kako se to radi: kod njega je Jović za 30 minuta dao golova koliko u Madridu za godinu i po", dodaje Bild.

"Ajntraht se mučio protiv destruktivnog Šalkea. Onda je u igru ušao povratnik iz Reala i smesta postao meč-viner. Bilo je to veče puno momenata od kojih se čovek naježi", piše Frankfurter algemajne cajtung.

Jer, na kraju je kapiten Ajntrahta David Abraham okončao karijeru.

Portal Sportbazer piše: "Prošlo je 609 dana između poslednjeg nastupa Luke Jovića u dresu Ajntrahta i trijumfalnog povratka u nedelju uveče. Čekanje se isplatilo."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve