Dušan Ivković (©Starsport)
Dušan Ivković (©Starsport)

Dudi odlikovanje za životno delo: Radničkom sam veran kao pas

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.01.21. | 12:40

“Nećemo da se zadovoljimo podelom plaketa, nego da napravimo Radnički da funkcioniše i narednih 100 godina”, kaže proslavljeni srpski trener uz izraze zahvalnosti predsedniku Aleksandru Vučiću

Povodom 100 godina od osnivanja Radničkog, sportsko društvo sa Crvenog krsta svečano je dodelilo odlikovanje za životno delo košarkaškom i sportskom velikanu Dušanu Ivkoviću.

Izabrane vesti

"Hvala na velikom odlikovanju. Sigurno je u ovih 100 godina bilo mnogo sportista, funkcionera, navijača koji su zaslužili makar slično odlikovanje. Ja sam to i napomenuo saradnicima. Ostvario sam vrhunske rezultate sa drugim klubovima i nacionalnim selekcijama, ali ovo odlikovanje je za vernost, jer sam ja, možda nije lepo da se kaže, ostao veran kao pas Radničkom", rekao je Ivković u emotivnom govoru tokom svečane ceremonije u muzeju "25. maj" gde je i priređena izložba povodom jednog veka najstarijeg sportskog društva u Srbiji.

Prisetio se Duda i teških vremena kada je pre desetak godina pozvan da pomogne svom Radničkom.

"Rekli su mi tada: ‘Dudo, uzeće nam lokaciju’. Stalno govorimo o Crvenom krstu, ali da napomenemo opštinu Zvezdara na kojoj se nalazi i koja nam je i te kako pomagala, da istaknem i tim koji mnogo radio i učinio, od Saše (Jovićevića, predsednika UO SD), Stanke (Pejović, generalnog sekretara SD) i Radeta (Mirića člana UO SD) koji su uveli određene promene da krenemo savremenim korakom. Rekli smo da ćemo da obeležimo 100 godina Društva, ali da nećemo da se zadovoljimo podelom plaketa nego da napravimo Radnički da funkcioniše i narednih 100 godina. Da bismo ponudili omladini velelepan objekat, ne bismo to mogli da nije bilo predsednika Aleksandra Vučića, koji je i počasni pokrovitelj proslave", dodao je Ivković.



tagovi

Dušan IvkovićSD Radnički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara