MILO ZAKAZAO SEDNICU SAVEZA ZA BEZBEDNOST: Na dnevnom redu i razrešenja Dakića i Pešića!
Foto: Profimedia / Savo Prelević / AFP

nakon odbijanja da potpiše

MILO ZAKAZAO SEDNICU SAVEZA ZA BEZBEDNOST: Na dnevnom redu i razrešenja Dakića i Pešića!

Crna Gora -

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović je za sutra zakazao sednicu Saveta za odbranu i bezbednost, na kojoj bi, kako se očekuje, trebalo da budu razmatrani predlozi Ministarstva odbrane za razrešenje načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, general - majora Dragutina Dakića i razrešenju i prestanku službe general-majora Rajka Pešića.

"Dnevnim redom planirano je razmatranje predloga odluka o završetku učešća Vojske Crne Gore u misiji Odlučna podrška u Avganistanu, proširenju angažovanja u misiji KFOR, kadrovska i druga pitanja iz nadležnosti Saveta.

Na sednici će biti razmotren i Izveštaj o učešću pripadnika Vojske Crne Gore u vežbama ili obuci u inostranstvu u 2020. godini, i Predlog odluke kojom se odobrava učešće pripadnika Vojske na međunarodnim vježbama u 2021. godini", saopštila je Informativna služba Predsednika, prenele su podgoričke Vijesti.

Đukanović je sednicu zakazao nakon odbijanja da potpiše razrešenja u Vojsci, a nakon toga je održan sastanak državnog vrha, koji je sazvao Zdravko Krivokapić.

Predlog za smenu Dakića i Pešića potpisala su dva člana Saveta za odbranu i bezbednost - predsednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić i predsednik Vlade Zdravko Krivokapić.

Sednica Saveta biće održana dan uoči održavanja vanredne sednice Skupštine, na kojoj bi poslanici trebalo ponovo da se izjasne o setu zakona među kojima je i Zakon o slobodi veroispovesti, koje je Djukanović odbio da potpiše.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Profimedia / Savo Prelević / AFP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track