Читај ми!

Novak diše za vrat Federeru, Nadal ostvario nešto što niko nije

Najbolji teniser sveta Novak Đoković započeo je 304. sedmicu na prvom mestu ATP rang-liste i sve je bliže rekordu Rodžera Federera. Đoković će početkom marta oboriti jedan od najvažnijih rekorda u istoriji "belog sporta" i postati igrač sa najviše nedelja kao "broj 1".

Novak pred početak takmičenja u Australiji ima 12.030 bodova i jasno je da su samo teorijske šanse da ga rivali skinu sa vrha pre 8. marta, kada će i zvanično postati rekorder.

Osvajač 17 grend slemova nalazi se ispred drugoplasiranog Rafaela Nadala, koji je sakupio 9.850 bodova, ali je ovog ponedeljka ostvario jedan neverovatan uspeh.

"Bik sa Majorke" provodi 800. nedelju u top 10 tenisera, što nikome do sada nije pošlo za rukom. Najviše sedmica Nadal je proveo na drugom mestu – 361.

Treću poziciju zauzima Austrijanac Dominik Tim sa 9.125 bodova.

Među prvih deset igrača nije bilo promena - na četvrtom mestu je Danil Medvedev, peti je Rodžer Federer, šesti Stefanos Cicipas, sedmi Aleksandar Zverev, osmi Andrej Rubljov, deveti Dijego Švarcman i deseti Mateo Beretini.

Kada je reč o srpskim teniserima, Dušan Lajović je zadržao 26. poziciju, Filip Krajinović je napravio korak unazad i sada je 31, Miomir Kecmanović je ostao 42, dok je Laslo Đere pao na 56. mesto.

Nikola Milojević je 138, Danilo Petrović je 145, a Viktor Troicki 202. u poretku.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво