Zapad od Rusije traži oslobađanje Navaljnog, Zaharova odgovara: Gledajte svoja posla

Hapšenje ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog odmah po njegovom dolasku u Moskvu je neprihvatljivo, ocenio je na Tviteru predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel, koji je zatražio njegovo neposredno oslobađanje.
Šef evropske diplomatije Žozep Borel pozvao je ruske vlasti da poštuju prava Navaljnog i zatražio njegovo oslobađanje.
 
"Neprihvatljiva je politizacija (ruskog) pravosudnog sistema", ocenio je Borel.
 
Ministarstvo spoljnih poslova Litvanije sa svoje strane je zatražilo od EU da razmotri nove sankcije Rusiji zbog hapšenja Navaljnog.
 
Navaljni, koji je večeras uhapšen u Moskvi, mora hitno da bude oslobođen, izjavio je Džejk Saliven, budući američki savetnik za nacionalnu bezbednosti.
 
"Napadi Kremlja na Navaljnog nisu samo kršenje ljudskih prava, već i uvreda ruskom narodu koji želi da se čuje njihov glas čuje", naveo je Saliven, savetnik novoizabranog predsednika SAD Džozefa Bajdena.
 
Ruska policija privela je sinoć Navaljnog na aeorodromu Šeremetjevo dok se spremao da prođe pasošku kontrolu.
 
Zaharova: Bavite se svojim problemima
 
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova oglasila se nakon poruka političara da se hitno iz pritvora pusti opozicionar Aleksej Navaljni.
 
Zaharova je stranim političarima koji kritikuju hapšenje Navaljnog poručila da poštuju međunarodno pravo i ruski zakon, i da se bave svojim problemima.
 
Ona se oglasila nakon što je Džejk Saliven, kojeg Džo Bajden namerava da imenuje za pomoćnika za nacionalnu bezbednost, pozvao da se hitno oslobodi Navaljni.
 
"Što se tiče Salivena (i drugih inostranih zvaničnika koji objavljuju unapred pripremljene komentare): poštujte međunarodno pravo, ne zadirite u nacionalno zakonodavstvo suverene države i bavite se problemima u svojoj zemlji", napisala je Zaharova na Fejsbuku, a prenosi Sputnjik.
  • Mkombat

    18.01.2021 08:24
    Kgb wins

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.

U Hrvatskoj počela predizborna tišina

U Hrvatskoj je u ponoć stupila na snagu predizborna tišina uoči parlamentarnih izbora u sredu, 17. aprila, a trajaće do zatvaranja birališta u 19 časova.

VIDEO: Tuča u gruzijskom parlamentu

Na sastanku pravnog odbora parlamenta Gruzije, gde se raspravlja o projektu zakona o transparentnosti stranog uticaja, jedan od opozicionih poslanika napao je predstavnika vladajuće partije.

Izraelska vojska tvrdi da se taoci drže u Rafi

Izraelska vojska saopštila je večeras da se taoci oteti tokom napada palestinskog islamističkog pokreta Hamas 7. oktobra drže u Rafi, na jugu pojasa Gaze, gde Izrael želi da pokrene vojnu ofanzivu.