Andrea Pirlo (©Reuters)
Andrea Pirlo (©Reuters)

Pirlo samokritičan: Nije moglo gore

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.01.21. | 00:46

"Trener je uvek prvi koji preuzima krivicu kada tim nije uradio ono što smo planirali. To znači da igrači nisu razumeli plan“, rekao je trener Juventusa posle poraza od Intera na Meaci

Nerazuri su razbili Juventus na Meaci (2:0) i najavili da bi ove sezone moglo da dođe do primopredaje krune na Apeninima. Više od poraza boli Bjankonere očajna igra u velikom derbiju Serije A. Golman Intera Samir Handanović je bio skoro nezaposlen, a gosti iz Torina mogu da budu srećni što nisi još koju loptu vadili iz svog gola.

Mladi stručnjak na klupi Stare dame Andrea Pirlo priznao je da je ovo bila užasna partija njegovog tima.

Izabrane vesti

"Jednostavno, nismo kročili na teren, bili smo veoma loši. Uplašili smo se napadačke igre Intera, pa smo se u mislima fokusirali samo na odbranu. Nismo bili previše agresivni. Dozvolili smo Interu da preuzme inicijativu u onda je bilo poražavajući za nas. Nismo imali agresiju ni odlučnost“, rekao je Pirlo posle meča za Skaj Italija.

Imao je Juve u ovom šampionatu nekoliko kikseva, ali debitant na klupi kaže da je ovo najgore izdanje njegovog tima od početka sezone.

"Loš je poraz, nismo mogli da igramo gore od ovoga, ali moramo da podignemo glavu i pripremimo se za sredu i Superkup protiv Napolija“.

Nekadašnji igrač tri najveće kluba u Italiji, Intera, Milana i Juventusa kaže da cilj ostaje isti, a to je odbrana titule i da ovaj poraz ne znači predaju od krune.

"Naše ambicije ostaju iste. Ovo je bolan poraz protiv jakog protivnika, takve stvari se dešavaju, ali ono čime sam razočaran je stav igrača. Ekipa poput Juventusa mora ovde doći sa određenim samopouzdanjem i ambicijom, željom da preuzme inicijativu i usmeri utakmicu u određenom smeru, ali bili smo previše mekani. Bili smo prespori u dodavanju, i to pre svega mislim na naše defanzivce. U napadu smo bili prespori. Nikada nismo zaista izvukli igrače Intera sa svojih mesta. Bili smo previše predvidlivi“.

On kaže da preuzima odgovornost za neuspeh.

"Trener je uvek prvi koji preuzima krivicu kada tim nije uradio ono što smo planirali. To znači da igrači nisu razumeli plan“, zaključio je Pirlo.

Juve sada zaostaje za milanskim klubovima sedam bodova, ali je šampionat Italije i dalje otvoren kada je u pitanju borba za krunu u Seriji A.



tagovi

Serija AInterJuventusAndrea Pirlo

Obaveštavaj me

Inter
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara