USRED ŠUME PRONAŠLI ZAKOPANO BURE: Unutra otkrili dokumenta koja vode do nekada zloglasne terorističke organizacije (VIDEO)
Foto: Youtube/BILD

policija na zadatku

USRED ŠUME PRONAŠLI ZAKOPANO BURE: Unutra otkrili dokumenta koja vode do nekada zloglasne terorističke organizacije (VIDEO)

Planeta -

Nemačke vlasti su saopštile da su šumari pronašli zakopano bure s materijalima koji bi mogli da budu povezani s nekadašnjom ekstremno levom grupom Frakcija Crvene armije (RAF).

Šumari su iskopali plastično bure u petak u opštini Zefetal blizu Hamburga.

U buretu su bili dokumenti iz 80-ih godina prošlog veka i kontejneri s nepoznatim tečnostima, ali ne i oružje.

Posle prvobitne provere dokumenata, policija je navela da "ne može da bude isključena" veza bureta sa RAF, poznatom i kao Bader-Majnhof grupa. Dodala je da sadržaj bureta ukazuje da je zakopano pre nekoliko decenija.

RAF je nastala 1970. godine iz nemačkog studentskog pokreta protiv Vijetnamskog rata, a vlada Nemačke ju je tretirala kao terorističku organizaciju.

Članovi grupe, koji su tvrdili da se bore protiv američkog imperijalizma i kapitalističke represije nad radnicima, odgovorni su za niz bombaških napada, atentata, otmica, pljački banaka i oružanih obračuna s policijom.

Tokom 28 godina delovanja ubili su 34 osobe i povredili stotine.

Grupa je 1998. godine objavila da se raspušta.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track