Najnovije vesti
Sudbine
milena radulovic mika aleksic priveden skola poznati

"KOLIKO JE JOŠ MILENA MEĐU NAMA?" Poznate dame podržale Milenu Radulović posle ispovesti u "Blicu" i postavile važna pitanja

Glumica Milena Radulović javno je istupila sa tvrdnjama da ju je, dok je još bila maloletna, silovao čuveni nastavnik glume Miroslav Mika Aleksić, a mnoge poznate ličnosti su joj javno pružile podršku, te su na društvenim mrežama napisale šta im je na duši.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
mika aleksić milena radulović kombo Foto: M. Ilić, D Zivancevic / RAS kombo
mika aleksić milena radulović kombo
Milena Radulović
Foto: Milan Ilic / RAS Srbija
Milena Radulović

- Naklon do poda. I veliko hvala - napisala je pevačica Sara Jovanović na svom Instagram profilu.

Voditeljka Ana Mihajlovski putem mreža navela je sledeće:

- Vrti mi se u glavi i prevrće mi se stomak od ove vesti. Kao živo biće, žena i majka, osećam neopisiv bes, ali se ujedno pitam koliko je ovakvih monstruma, koji koriste svoj položaj, kako bi zlostavljali žene na razne načine. Koliko je ženskih osoba koje baš sada sede u svojoj sobi sa osećajem krivice, sramote, traume, dok iznova postavljaju sebi pitanje da li su i čime izazvale nasrtaje, pozive, seksualno uznemiravanje od osoba sa više pozicije. Koliko ih se svakodnevno pita šta će da se desi ako kažu kroz kakav horor su prošle. Da li će i one jednog dana skupiti hrabrost da izađu iz pakla traume i javno kažu imena monstruma. Koliko njih živi sa sramotom, krivicom i traumom već godinama, decenijama... Koliko li ih je...

Anina objava
Foto: Instagram
Anina objava

Pevačica Ana Sević na storiju navela je:

- Ovo se zove hrabrost! Bravo, Milena! Bravo u ime sve dece koju si spasila svojom pričom!

Pročitajte još

Ivana Peters, pevačica, oglasila se ovim povodom na Fejsbuku, pa spomenula ćerku.

- Pre jedno sedam godina, mislim, možda i više, vodili smo Saru na prijemni kod Mike Aleksića. Negde pored Kneza. Kasnili smo. Momak je zatvarao vrata od zgrade i rekao da sačekamo. Vratio se i rekao da Mika poručuje da dođemo sledeće godine. Sledeće godine. Sledeće. Godine. Sad kad čitam sve ovo drago mi je zato što smo zakasnili. Sve ima svoje, definitivno - napisala je Ivana.

Ivanina objava
Foto: Instagram
Ivanina objava

Voditeljka Nina Radulović emotivno je reagovala na Mileninu ispovest.

- Spasila si živote hiljadama devojčica, ohrabrila žene da podele svoju muku i, što je podjednako važno, muškarce opomenula da moraju da osude ovaj zločin, ali i podrže žene u važnoj borbi koju si započela. Znamo li koliko Milena ima među nama? - navela je Nina.

Pevačica Katarina Živković oglasila se na Instagramu.

- Naklon do poda za hrabrost, Milena! Budi hrabra i istrajna u ovoj borbi koja tek sledi i hvala ti što si spasila našu decu! - jasna je bila Kaća.

Voditeljka Maja Nikolić na Tviteru je napisala sledeće:

- Hvala Milena što si zaustavila zlostavljanje svih devojčica ubuduće. Hvala Milena u ime sve dece i u ime svih roditelja što si prekinula ovu monstruoznost. Svi ti dugujemo podršku u ovome. Poštovanje do neba za tvoju snagu i tvoje dostojanstvo.

Majin tvit
Foto: Twitter
Majin tvit

Majina koleginica Irina Vukotić napisala je na Instagramu šta misli o ovom slučaju.

- Teško je i zamisliti tu borbu sa samim sobom u svoja četiri zida, sa nametnutim osećajem krivice, slikama koje ti obeleže mladost. Podrška za svaku Milenu koja se odvaži da progovori zbog svih devojčica, koje tek treba da uđu u svet odraslih. Koliko mama je sinoć najotvorenije razgovaralo sa svojim ćerkama o ovoj temi? Koliko Milena se setilo nečega što je duboko potisnuto? Koliko je strašno što i dalje postoje komentari tipa: "Čime li to neko nekog izazove ili mu da povod?". I kad ćuti, zašto ćuti, a kad progovori, zašto je čekala - napisala je Irina.

Pevačica Anastasija Ražnatović otkrila je da je jedno vreme pohađala Aleksićevu školu.

- Kao neko ko je kao dete kratko pohađao tu školu, malo je reći da sam užasnuta i zgranuta. Podrška hrabroj Mileni i svim devojkama koje su prošle kroz ovu golgotu! - napisala je Anastasija na Instagramu.

Anastasijina objava
Foto: Instagram
Anastasijina objava

Aleksandra Radović, pevačica, na Tviteru navela je:

- Ogromna podrška, ljubav i saosećanje Mileni Radulović, kao i svim devojčicama koje su prošle kroz pakao zlostavljanja. Trebalo je hrabrosti za istupanje i nošenje ovog teškog bremena. Uz vas smo!

I Ana Bekuta, muzička zvezda, rekla je šta ima na ovu temu.

- Juče se dogodila velika stvar za Srbiju i naše društvo - Milena je progovorila. Mnogo je Milena u svim sferama društva, u školama, institucijama, kompanijama. Žene uglavnom ćute jer znaju da će ispasti krive što su obukle suknju ili što nisu odmah progovorile, a deca ćute jer misle da su saučesnici u tim monstruoznim činovima. Milena hvala ti što si progovorila. Spasila si barem još jednu devojku pakla koji si prošla. Devojke, niste same. Niste krive - napisala je Ana na društvenim mrežama.

Podsetimo, Aleksić će, kako saznaje "Blic", sutra biti saslušan, a više o tome pronaći ćete OVDE.

VIDEO Milena Radulović: Plašim se za baku i deku