DPS: Joanikije dogovora izborne liste za Nikšić

Portparol opozicione DPS Miloš Nikolić optužio je danas Srpsku pravoslavnu crkvu da ne odustaje od pretenzija da upravlja političkim procesima u Crnoj Gori.

Izvor: B92

Nedelja, 17.01.2021.

20:24

DPS: Joanikije dogovora izborne liste za Nikšić
Ilustracija: patrice6000/ Shutterstock

Nikolić navodi da je SPC sada svoje ambicije usmerila u pravcu predstojećih izbora u Nikšiću.

''Nakon što je sastavila Vladu, odredila mandatara i ministre, svoje ambicije je usmerila u pravcu predstojećih izbora u Nikšiću. Administrator Mitropolije crnogorsko-primorske Joanikije prihvatio se okupljanja političara i organizovanja pojedinačnih sastanaka, u cilju agitacije za formiranje jedinstvene crkvene liste'', tvrdi Nikolić u saopštenju.

Predstavnici SPC predvođeni episkopom Joanikijem, svesni, kako smatra Nikolić, "da su formirali vladu koja je predmet podsmeha i sinonim nekompetencije u regionu, intenzivno ubeđuju lidere stranaka koje čine skupštinsku većinu, da se ''saborno'' pojave na listi u Nikšiću, i tako pokušaju da nastupe na izborima".

"Proces pacifikovanja nezadovoljnih započeo je podelom lukrativnih funkcija po dubini, a nastavljen Joanikijevim ubeđivanjem i lobiranjem", naveo je, pored ostalog, Nikolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: