(©Reuters)
(©Reuters)

Lindvik pokorio Zakopane

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.01.21. | 19:51

Norvežani nisu briljirali na jučerašnjem timskom takmičenju, ali su danas pokazali pravo lice

Na pojedinačnom takmičenju u Zakopanama, Marijus Lindvik odneo je pobedu skokovima od 135 i 145,5 metara. Norvežanin je sakupio 296,5 bodova i fantastičnim drugim skokom – najdužim u toku dana – “ukrao” pobedu Anžeu Lanišeku.

Slovenački ski-skakač zauzeo je drugu poziciju u poljskim Zakopanama. Skokovi od 133,5 i 143,5 mestra doneli su mu 294,2 boda i da nije bilo vanserijskog skoka Lindvika u drugoj seriji, Lanišek bi upisao prvu pobedu u karijeri. Morao je Slovenac da se zadovolji drugom pozicijom, a društvo na podijum pravio im je Robert Johanson.

Izabrane vesti


Marijus Lindvik ostvario je prvu pojedinačnu pobedu ove sezone, a treću u karijeri. Prethodno je Lindvik sa nacionalnim timom Norveške prošle sezone slavio u Oslu, a najdragocenije su mu pobede sa Novogodišnje turneje iz 2020. godine kada je bio najbolji u Garmiš-Partenkirhenu i Insbruku.

Najboljih deset u Zakopanama kompletirali su Danijel Huber, Andržej Stekala, Rjoju Kobajaši, Jukija Sato, Markus Ajzenbihler, Domen Prevc i Danijel Andre Tande. Vodeći u Svetskom kupu, Halvor Egner Granerud, završio je takmičenje na 23. mestu, dok je pobednik turneje Četiri skakaonice, Kamil Stoh, zauzeo 11. poziciju.

U generalnom poretku Svetskog kupa nije došlo do promena među vodećima. Granerud je neprikosnoven na prvom mestu sa 956 poena, prate ga Ajzenbihler (716) i Stoh (646). Marijus Lindvik je pobedom obišao sunarodnika Roberta Johansona i zauzima 7. mesto sa 437 poena.



tagovi

Svetski kup u ski skokovima

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara