(©Reuters)
(©Reuters)

Flahau „rodio“ nove pobednike: Feler i Fos-Solevag do prvih trijumfa u karijeri

Vreme čitanja: 1min | ned. 17.01.21. | 19:49

Dugo će Austrijanac i Norvežanin pamtiti treći vikend januara

Dve slalomske trke u austrijskom Flahauu iznedrile nova dva pobednika u ovoj disciplini. Prvog dana takmičenja, austrijski skijaš Manuel Feler se u domovini popeo na najviši stepenik postolja ukupnim vremenom 1:50.27. Drugi dan doneo je krunisanje Norvežanina Sebastijana Fos-Solevaga.

Urezaće se dobro Flahau u sećanje novopečenih pobednika. Od penzionisanja Marsela Hiršera, svaka trka  nova je prilika za rađanje šampiona. Nema više surove dominacije jednog Austrijanca, ali njegovi sunarodnici nastavljaju da beleže dobre rezultate i penju se na podijum.

Izabrane vesti

Vikend u Flahauu obeležili su austrijski skijaši. Pored pobednika Manuela Felera, titulu najkonstantnijeg poneo je Marko Švarc, koji se oba dana u trkama slaloma našao na podijumu. Prvog dana se Kleman Noel utisnuo između pobednika Manuela Felera i Marka Švarca, a zatim je narednog dana Švarc napredovao za jedno mesto na podijumu.

U drugoj slalomskoj trci, Sebastijan Fos-Solevag se prošetao do prve pozicije. Za 76 stotinki nadmašio je Marka Švarca, a treće mesto zauzeo je Aleksi Panturo, lider u generalnom poretku Svetskog kupa.

U poretku discipline Marko Švarc je preuzeo vodeću poziciju. Sa 389 bodova Švarc drži prvo mesto ispred Manuela Felera (324), a austrijski duo prati današnji pobednik Fos-Solevag sa osvojenih 308 bodova.



tagovi

Svetski kup u alpskom skijanju

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara