Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Srpske mašine za asistencije: Teo i Marković dominirali protiv Kantua

Vreme čitanja: 1min | ned. 17.01.21. | 19:33

Teodosić zabeležio dabl-dabl – 17 poena, 12 dodavanja

Odlična utakmica za Virtus iz Bolonje na gostovanju Kantuu, a pre svega dobra partija srpskih majstora za asistencije, Miloša Teodosića i Stefana Markovića. U trijumfu od 91:82 njih dvojica su imali zajedno čak 21 završno dodavanje.

Teodosić je zabeležio dabl-dabl sa 17 poena i 12 asistencija, dok je Marković dao dva poena, ali je imao devet dodavanja, što se posebno sviđa Aleksandru Đorđeviću.

Izabrane vesti

Srpski trener je posle utakmice upravo istakao dobru igru našeg dvojca, te dodao da je Marković doprineo mnogo igrom u odbrani i da je time nadomestio nedostatak u poenterskom učinku.

Kada smo kod poenterskog učinka, Džulijan Gembl je bio najbolji sa 25 datih poena, dok je Kajl Vims dodao 13, a Đampaolo Riči 10 poena.

Naravno, mnogi od tih poena ne bi bili postignuti da dve glavne mašine u vidu Tea i Pefija nisu razigravali čitav tim i dovodili saigrače u poziciju da se istaknu.

Virtus je dobio četiri od poslednjih pet utakmica u prvenstvi i sada ima skor 10-5 što ga drži na trećem mestu iza Brindizija i Olimpije iz Milana.

Novi pokazatelj koliko su srpski igrači nadareni za asistencije.



tagovi

Miloš TeodosićStefan Marković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara