Spyker pred bankrotom

Finansijski problemi traju još od 2010. godine.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 17.01.2021.

14:00

Spyker pred bankrotom
Photo: Spyker

Holandski proizvođač automobila se suočava sa velikim problemima, finansijkim naravno, pa su čak i podneli zahtev za bankrot.

Ovo nije ništa novo. Naime, Spyker se muči još od 2010. godine kada je propao Saab, ali je letos delovalo kao da će stići bolji dani za kompaniju, jer su najavljeni novi modeli automobila.

Spyker Group je trebalo da ujedini snage sa motorsport kompanijama BR Engineering i SMP Racingom, kao i Milan Morady marketing kompanijom i D8 Peking-to-Paris SUV and the B6 Venator supercar je trebalo da se pojave u proizvodnji.

Od toga se ipak ništa neće dogoditi, a prvi čovek Spykera, Viktor Muler, podneo je zahtev za bankrot. On se nada da će privući neke sponzore i da će firma uspeti da oživi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: