Nikola Simić (Foto: J. Grlić)
Nikola Simić (Foto: J. Grlić)

Za Nikolu Simića u Turskoj počinje ponovno dokazivanje

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.01.21. | 13:04

Golman Vojvodine juče prvi put stao među stative posle četiri meseca odsustva zbog povrede

(Od specijalnog izveštača iz Antalije)

Prethodne sezone Emil Rockov je bio nezamenjiv na golu Vojvodine. Međutim, odličnim izdanjima u poslednje tri i po godine, sa posebnim akcentom na prošlogodišnju, Rockov je letos zaradio transfer u Fehervar i mesto na golu novosadskog kluba ostalo je upražnjeno.

Izabrane vesti

Za njega se na startu ovogodišnjeg prvenstva izborio Nikola Simić. Početak je bio obećavajuć. Vezao je 24-godišni čuvar mreže sedam utakmica u Super ligi i taman što se ustalio u startnoj postavi - dogodio se peh. Sredinom septembra povredio je lakat na treningu, usledila je pauza, na terenu ga nije bilo četiri meseca, da bi se vratio među saigrače na startu zimskih priprema.

U međuvremenu je na gol-crtu stao Goran Vukliš i više nego dobro čuvao mrežu novosadskog kluba. Na 13 mečeva osam puta je ostavio netaknutom. Stoga Simiću, počev od pripremnog perioda u Turskoj, predstoji ponovno dokazivanje i svakodnevna borba za mesto među stativama. Nikola je juče dobio priliku u prvih 45 minuta utakmice sa Alajtem, prvi put posle četvoromesečne pauze, i pokazao da je refleks i dalje tu, skinuvši zicer napadaču turskog kluba Pajžau u samom finišu prvog dela. Mada je prilikom pojedinih ispucavanja bilo vidljivo da mu nedostaju minuti, što je uostalom i sam istakao posle današnjeg treninga.

"Sigurno je da sam srećan i zadovoljan što sam se vratio na gol. Vidi se da mi fali utakmica, četiri meseca bez treninga, ali za to služe pripreme, da se pripremim što bolje. Nažalost, desila se ta povreda. Na meni je da se sada svaki dan borim za povratak u tim. Kažem, četiri meseca bez treninga, juče prva utakmica. Na pripremama sam prve treninge odradio sa ekipom, tako da očekujem da će svakim danom biti sve bolje i bolje”, nada se Simić.

Foto: J. GrlićFoto: J. Grlić

Lalatovićeve izjave sa početka priprema dana ukazuju na to da će Simić sasvim sigurno odigrati još nekoliko mečeva. Narednu protiv Zorje 19. januara gotovo izvesno će propustiti. Kako je juče delio minutažu sa mladim Nemanjom Toromanom, šansu bi protiv ukrajinskog kluba trebalo da dobiju preostala dvojica golmana koji su pošli na pripreme u Tursku, Željko Brkić i Vukliš. Ali, potom ostaju još četiri kontrolne utakmice, sasvim dovoljno da se Simić vrati u takmičarski ritam i formu sa starta sezone.

Kada govori u ciljevima u prolećnom delu, Simić kratko i jasno ističe isto što i svi ostali u klubu.

"Očekujem da ponovo obezbedimo Evropu i odbranimo trofej u Kupu."

Da li sa njim među stativama ili ne, vreme će pokazati.


tagovi

Nikola SimićFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara