IZREŠETANE DVE ŽENE SUDIJE: Ubijene u napadu na automobil u Kabulu, vozač ranjen!
Foto: EPA / JALIL REZAYEE

avganistan

IZREŠETANE DVE ŽENE SUDIJE: Ubijene u napadu na automobil u Kabulu, vozač ranjen!

Planeta -

Naoružani napadači pucali su danas na automobil u severnom delu Kabula, ubivši dve žene sudije koje su radile za visoki sud u Avganistanu i ranivši vozača, rekao je zvaničnik suda.

Ovo je najnoviji napad u glavnom gradu Avganistana tokom mirovnih pregovora između talibana i avganistanskih zvaničnika vlade u Kataru, podseća AP.

Portparol Vrhovnog suda Avganistana Ahmad Fahim Kavim rekao je da su žene bile sudije koje su radile za viši sud, ali ih nije identifikovao po imenu.

Niko nije preuzeo odgovornost za napad, a portparol talibana Zabihula Mudžahid rekao je da ta pobunjenička grupa nije odgovorna.

Avganistanska vlada poslednjih meseci više puta je optužila Talibane za ciljana ubistva, a pobunjenička grupa optužuje vladu da je inscenirala ubistva kako bi pokvarila mirovni proces.

Teroristička Islamska država preuzela je odgovornost za višestruke napade u glavnom gradu poslednjih meseci, uključujući i obrazovne institucije u kojima je poginulo 50 ljudi, od kojih je većina učenika.

IS je preuzela odgovornost i za raketne napade u decembru usmerene na glavnu američku bazu u Avganistanu, kada nije bilo žrtava.

Talibani i avganistanska vlada početkom ovog meseca nastavili su mirovne pregovore u Kataru.

Pregovori su sporo započeli, jer pobunjenička grupa nastavlja napade na avganistanske vladine snage, istovremeno održavajući obećanje da neće napadati američke i NATO trupe, navodi AP.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: EPA / JALIL REZAYEE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track