Priveden čuveni nastavnik glume, učenice ga optužile za seksualno zlostavljanje

Čuveni vlasnik škole glume u Beogradu, M. A. fsinoć je priveden u stanicu policije, jer ga je više devojka prijavilo za silovanje ili seksualno uznemiravanje.
Priveden čuveni nastavnik glume, učenice ga optužile za seksualno zlostavljanje
Foto: Pixabay
Jedna od njih je mlada glumica Milena Radulović (26) koja je ispričala za "Blic" da ju je on, dok je bila maloletna, silovao i da se to dogodilo više puta.
 
Kako je navela, ona i nekoliko devojaka, od kojih su neke maloletne, prijavilo je policiji da ih je uhapšeni silovao ili seksualno uznemiravao.
 
- Šest godina sam bila u toj školi kada me je silovao. Imala sam 17 godina. To se nije dogodilo jednom. Ponavljalo se - rekla je u razgovoru za "Blic".
 
Kaže da ovo nije samo njena priča i da nije "njena reč protiv njegove", već tvrdi da je u pitanju sistem zlostavljanja devojčica koji je on temeljno gradio decenijama.
 
U ovu školu glume, poznatu i cenjenu, deca se upisuju od pete ili šeste godine, a najkasnije sa 13 godina. Milena Radulović je deo grupe postala sa 11 godina.
 
- Grupa je imala dobre strane. Čitali smo jednu knjigu nedeljno, išli u pozorište, gledali filmove, bili smo kulturna, dobra deca. U grupi se propagirala religija, časovi su počinjali molitvom "Oče naš", devojčice su dolazile u suknjama, dečaci u cipelama, kosa i nokti su morali biti uredni. Ali uvek je bilo strogo, surovo. On je bio veoma strog, a svi su govorili: "Pa, dobro, on jeste surov, ali takav je, on ima svoje metode". Postojala su jasna pravila - kaže Milena Radulović.
 
Tvrdi da je iz takvog sveta, strogog i ustrojenog, ali ipak sigurnog, preko noći prešla u pakao seksualnog zlostavljanja kada ju je, kako kaže, osumnjičeni prvi put zlostavljao početkom novembra 2012. godine. Imala je 17 godina.
 
O detaljima zlostavljanja ne želi da priča za medije. Sve je ispričala policajcima.
 
- Vodio je računa da se to dogodi u toku časa, ali u sobi pored one u kojoj su bili ostali učenici ili u periodu kada se zbog prijemnog na FDU intenzivira rad. Nije ostavljao prostor da neko posumnja da se tu dešava nešto toliko užasno – ispričala je mlada glumica za "Blic".
 
Tvrdi da je on identičnu šemu seksualnog zlostavljanja sprovodio i s drugim devojkama, koje su ga takođe prijavile policiji. Kako navodi, kad god bi neka od devojaka pružila verbalni ili fizički otpor, nailazila je na upotrebu sile ili ignorisanje.
 
Posle onoga što je preživela, kako kaže, prošla je kroz različite faze. Najpre nemoć, a kasnije stid. Najviše od svega, pojavio se ogroman osećaj krivice zato što nije uspela da se odbrani.
 
- U novembru se pojavila njegova nova žrtva. Maloletna, meni do tada nepoznata, pozvala me je, a zatim smo se povezale. Povezale smo se sa još nekoliko devojaka, razgovarale i odlučile da je vreme da ovo prestane - kaže Milena Radulović.
 
Ceo tekst možete pročitati na sajtu "Blica".
  • Zima

    18.01.2021 23:33
    Dakle svaki deseti
    Gledam komentare podrske zrtvi. Odnos lajkova i dislajkova je otprilike 10:1.
    Svaki deseti je negiranje podrske i sumnja. Sta ce biti kad ove devojke prodju kroz ponovljena ispitivanja Zrtva silovanja svoju pricu mora kazati :inspektorima, doktorima, socijalnim radnicima, psiholozima, psihijatrima sudskim vestacima, tuziocu, advokatima odbrane, sudiji, novinarima. Nazdravlje! Detaljni opisi u novinama dace podsticaj onima koji se mozda ne bi setili da je sve to moguce. Svojevrstan" aha dozivljaj" za svakog desetog odraslog. Neko rece nije Beograd amazonska dzungla.
    Nije, u amazonskoj dzungli silovatelja bi stigla strelica namocena u kurare. U "civilizovanim zemljama" zakljucite sami.
    Podrska svim zrtvama silovanja i zlostavljanja.
    Moje iskustvo u radu sa zrtvama zlostavljanja, prijavljivanje pocnite od doktora.
    I
  • Nn

    17.01.2021 19:51
    Nn
    Neverovatno da ima botova kao @Vlada koji se drzi kao pijan plota O pravopisu. Vi ili nemate dece a ako ih imate niste ih osposobili za zivot. To se cita po vasem Pravopisu i komentaru jer ovo je nedopustivo. Evo ja sam skromnog obrazovanja i neznam pravopis i slabo Ćitam ali sam uspeo troje dece da izvedem na cestit put. Skromnog sam materijalnog stanja jer sam svoj zivot posvetijo svojoj deci. Sa ovakvim botovima besmilena je bilo kakva razmena misljenja.
  • Vlada

    17.01.2021 18:16
    @Lazar

    Ja sam potpuno svestan šta si ti HTEO da kažeš. Mene je zanimalo kakav roditelj sebi dopušta da nešto tako jednostavno ne zna da sastavi u suvislu rečenicu i koliko tačno petlje treba da imaš pa da još i držiš slovo drugim roditeljima? Kakve ti tačno vrednosti planiraš da preneseš svom detetu kad nećeš znati da mu pomogneš oko domaćeg za prvi razred?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.