Foto: AFP
Foto: AFP

Sparsi se “vratili s ručka” i revanširali Hjustonu

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.01.21. | 01:18

Trijumf San Antonija – 103:91

Kritikovao je Greg Popovič svoje izabranike posle poraza od Hjustona, govorio da su pojedini igrači izgledali kao da su “otišli na ručak”, a izgleda da su se sada, dva dana kasnije, vratili sa istog i da su boljom partijom stigli do revanša - 103:91.

Hjuston je dobio duel ovih ekipa pre dva dana, a i ovaj je bolje krenuo tako što je napravio zalihu od devet poena u prvoj četvrtini. I zapravo je delovalo da je bliži trijumfu sve dok Sparsi nisu zategli odbranu.

Izabrane vesti

Mamuze su počele da igraju mnogo bolju košarku, onako tvrdu, blisku evropskoj, pa je to počelo da im daje rezultate. Uspeli su da se vrate i da povedu u poslednjoj deonici, a sve je išlo ka tome da će se duel rešavati u neizvesnoj završnici.

Ipak, San Antonio je pokazao do kraja da ima više goriva u rezervoaru i relativno mirno je priveo utakmicu kraju.

Najzaslužniji za trijumf Sparsa bio je Demar Derozan sa 24 data poena, sedam skokova, četiri asistencije, dve ukradene lopte i jednom lokadom. Dežonte Mari je dodao 18 poena i 10 skokova, a Peti Mils i Keldon Džonson po 11 poena.

Kod Hjustona su odlični bili Mejson Džouns i Kristijan Vud sa po 24 ubačena poena, dok je Ben Meklmor dodao 21. Ipak, nisu imali pravu podršku. Očigledno je potrebno vremena Hjustonu da pronađe novi način igre i izgleda tima posle odlaska Džejmsa Hardena. I to je proces koji će trajati.

Ovoga puta San Antonio dobija teksaški obračun.

NBA

San Antonio - Hjuston 103:91

/Derozan 21 - Vud 24/

Bruklin - Orlando

01.30: Toronto - Šarlot

02.00: Memfis - Filadelfija

02.00: Majami - Detroit

04.00: Portland - Atlanta



tagovi

Demar DerozanGreg Popovič

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara