Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

REZZIME DANA (subota): Boli Rojsov promašaj sa kreča

Vreme čitanja: 4min | sub. 16.01.21. | 23:09

Pogledajte ko vam je doneo novac 16. januara, a ko vas je prodao

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari protala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih parova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi tipovali u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

Evo kako ste prošli danas.

ZAOKRUŽENO

FULAM - ČELSI (tip 2, kvota 1,65) - 0:1

Pobeda na Krejven Kotidžu predstavljala je imperativ za uzdrmani Čelsi, a iako su Plavci uspeli da odnesu ceo plen sa gostovanja povratniku u Premijer ligu, susret 19. kola potvrdio je da u redovima ekipe Frenka Lamparda još ne funkcioniše sve idealno. Agonija Čelsija trajala je 78 minuta iako je gostima posao olakšao Robinson grubim prekršajem u 44. minutu zbog kojeg je kažnjen direktnim crvenim kartonom. Ipak, susret koji je u delu ostrvskih medija okarakterisan kao možda i poslednji za Lamparda na klupi Plavaca ukoliko prospe nove bodove, rešio je Mejson Maunt koji je u srcu šesnaesterca dočekao odbijenu loptu posle intervencije Areole i pogotkom doneo veliko olakšanje gostima, a i svima sa "dvojkom" na tiketu.

Opširnije OVDE.

SPARTA - PSV (tip 2, kvota 1,85) - 3:5

Sneg je vejao u Roterdamu, a na terenu je bila prava kiša golova. PSV je u sjajoj utakmici savladao Spartu sa 5:3 i vratio se na pobednički kolosek posle poraza od AZ Alkmara. Domaćin je pokazao da se ne nalazi slučaju u gornjem delu tabele, rano je poveo, pa gubio sa 1:4, a onda u finišu stigao do 3:4. Međutim, PSV je ponovo dodao gas i drugim pogotkom Donjela Malena na utakmici overio zasluženu pobedu.

Opširnije OVDE.

UTREHT - HERAKLES (tip 1, kvota 1,75) - 2:0

Dominacija Utrehta i rutinska pobeda kod kuće. Dozvolili su rivalu tek tri šuta za 90 minuta i postizali golove u pravim trenucima. Načeli su mrežu Heraklesa u 31. minutu preko Van de Streka, da bi Dalmau u 72. minutu duplirao prednost domaće ekipe. Ko bi rekao da su ove dve ekipe u meč ušle sa istim brojem bodova.

AZ ALKMAR - DEN HAG (tip 1, kvota 1,17) - 2:1

"Kec", ali tek u 89. minutu. Mučio se AZ protiv Den Haga, gubio od 58. minuta, ali na kraju stigao do pobede. Gosti su poveli preko Kramera početkom drugog dela igre, da bi u 72. minutu Abuhlal poravnao rezultat. Totalna dominacija AZ Alkamara do kraja, ali se stekao utisak da će Herakles izdržati. Ipak, u 89. minutu Zakarija Abuhlal izrasta u heroja domaće ekipe i drugim golom na utakmici donosi pobedu Alkmaru.

ANŽE - PSŽ (tip 2, kvota 1,45) - 0:1

Daleko teže nego što se to očekivalo, šampion Francuske je nastavio put ka odbrani titule, a tri boda na gostovanju Anžeu potpisao je strelac jedinog golaLevin Kurzava. Fudbaleri Pari Sen Žermena prespavali su prvo poluvreme gostovanja Anžeu u okviru 20. kola šampionata Francuske, ali su u drugom delu igre, pogotkom francuskog defanzivca stigli do 13. ovosezonske pobede.

Opširnije OVDE.

LESTER - SAUTEMPTON (tip 1, kvota 1,88) - 2:0

Lisice su u 18. kolu savladale Sautemptom 2:0 i prenoćiće na drugom mestu, s bodom manje od Junajteda, a dva više od Liverpula. To su ekipi Brendana Rodžersa omogućili dvostruki asistent Juri Tilemans i strelci Džejms Medison i Harvi Barns.. Goi iz 37. minuta, na prelepo dodavanje Tilemansa, bio je Medisonov drugi uzastopni, a ukupno peti ove sezone. Računajući sva takmičenja dao ih je sedam i namestio tri u 15 utakmica koliko je bio starter ove sezone.

Opširnije OVDE.

PRECRTANO

MARSELJ - NIM (tip 1, kvota 1,47) - 1:2

Tri minuta, dve asistencije Alakouča i isto toliko golova Niklasa Eliasona - bilo je sve što je potrebno Nimu da sruši Olimpik (2:1) i stigne do tek četvrte pobede u prvenstvu. Gosti su na Velodrom stigli kao potpuni autsajderi, a nakon što je Alakouč igrao rukom u svom šesnaestercu našli su se na rubu ponora. Međutim, Florijan Tovan je bio neprecizan sa 11 metara, što je treći promašaj Olimpika iz četiri pokušaja sa bele tačke ove sezone. Nim je potom golovima Eliasona, kojem je u oba navrata asistirao Alakouč, slomio favorizovanog rivala i slavio tek četvrti put ove sezone.

Opširnije OVDE.

DORTMUND - MAJNC (tip 1, kvota 1,25) - 1:1

Milioneri su u 16. kolu odigrali nerešeno kod kuće sa Majncom. Borusija je gubila od 57. minuta, posle strahovitog šutra Levina Oztunalija sa oko 25 metara iz kontranapada. Uspeli su domaćini da izjednače u 73, kada je Toma Menije kaznio nespretnu reakciju defanzivaca Majnca, a samo tri minuta kasnije mogli su i do vođstva, ali je Marko Rojs promašio penal.

Opširnije OVDE.

VULVERHEMPTON - VBA (tip 1, kvota 1,70) - 2:3

Posle iznenađujućeg boda na Enfildu protiv Liverpula i tri ubedljiva poraza uz katastrofalnu gol-razliku 0:12, Sem Alardajs je konačno uradio ono zbog čega je došao na klupu Vest Bromvič Albiona - uspeo je da prekine katastrofalnu seriju bez pobede! Momci sa Hotornsa usput su prvi put slavili u gostima još od aprila 2018. kada su bili bolji od Njukasla. Danas je pred Albionom pao Vulverhempton, ekipa koja je takođe u velikoj krizi, ali igrački dosta moćnija, pa će ovo biti značajna injekcija samopouzdanja za goste. Da ne govorimo da se radi o lokalnom derbiju...

Opširnije OVDE.

LEGANES - SEVILJA (tip 2, kvota 1,95) 0:1/posle produžetaka/

Uprkos inicijativi i vrlo dobroj igri, Sevilja nije uspela da za sat i po vremena igre slomi otpor Leganesa, te je pitanje pobednika razrešeno tek u produžecima. Gol vredan plasmana u osminu finala Kupa kralja za goste je postigao Lukas Okampos i tako sprečio novu senzaciju u najmasovnijem španskom takmičenju.

Opširnije OVDE.


tagovi

rezzimerezzime danaInternet klađenjeklađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara