0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: ABA liga/KK Budućnost VOLI

ABA LIGA: Nikola Ivanović uništio crno-bele u ‘Morači’, plej-of za Partizan samo u teoriji

Objavljeno: 16.01.21 u 19:51

U derbiju 15. kola ABA lige, košarkaši Partizana su poraženi od Budućnosti – 80:72 (20:21, 21:15, 13:18, 26:18).

Crnu seriju koja traje od marta 2014. godine, kada su poslednji put slavili u ‘Morači’, crno-beli su nastavili i večeras. Izabranici Saše Filiipovskog su tri četvrtine bili na klackalici i u rezultatskom egalu, ali je u poslednjem periodu domaćin predvođen sjajnim Nikolom Ivanovićem rešio sve dileme oko pitanja pobednika, a gostima je ponestalo snage da se eventualno još jednom vrate i stignu do važne pobde. Crno-beli nisu uspeli da nastave niz trijumfa nakon pobede nad Trentom u Evrokupu, i sada je njihov plasman u plej-of regionalnog takmičenja u domenu teorije.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Domaća ekipa je bolja otvorila utakmicu i stigla do početne prednosti, ali nije uspela da se značajnije odlepi, pa Uroš Trifunović sredinom prvog dela za minut vezuje osam poena i donosi izjednačenje (11:11) gostima, a onda i preokret, koji je trojkom začinio Perkins (19:16). Do kraja prvog perioda su crno-beli uspeli da očuvaju prednost, koja je bila minimalna (21:20).

Poćekom druge četvrtine, Budućnost ponovo stiže do prednosti, koju je uspela da očuva sve do sredine četvrtrine. Tada se Partizan serijom primakao na pola koša (34:33), ali su to ovog puta ‘plavi odbili’ i poenima Džastina Kobsa s ‘plus pet’ otišli na odmor. Tokom treće četvrtine ni domaća, ni gostujuća ekipa nisu uspele da uspostave kontrolu nad igrom, viđena je rezultatska utakmica, što je najavilo uzbudljivu završnicu, baš kao i rezultat posle pola sata igre (54:54).

FOTO: KK Budučnosti VOLI

Poslednja deonica nije dobro počela za domaći tim, tehničkim greškama za trenera Petra Mijovića i plejmejkera Nikolu Ivanovića. Ipak, to kao da je trglo Budućnost i samog Ivanovića, koji zajedno sa Kobsom, na individualni kvalitet, do sredine poslednje deonice domaćinu donosi osam poena prednosti (68:60). Od ovog naleta izabranika Petra Mijovića, gosti jednostavno nisu uspeli da oporave, niti su imali snage za preokret u finišu. Jedini raspoložen u timu Partizana, u poslednjoj četvrtini je bio RadeZagorac, koji je predvodio seriju od 7:0 i razliku sa ‘plus 10’ sveo na tri poena, ali nije imao dovoljno snažnu podršku ostatka tima. Nakon ove serije crno-belih, Ivanović je pogodio tešku trojku i upisao 17. poen u poslednjoj deonici, te stavio tačku na ovu utakmicu.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Nikola Ivanović s 25 poena (4/5 za dva, 4/6 za tri) i tri asistencije, Dela Vale je dodao 17, dok je Kobs imao devet. U timu Partizana Rade Zagorac nanizao 14 poena, Erik Mika je uubacio 11, Perkins 10, a poen manje Markus Pejdž i Uroš Trifunović.

Budučnost nakon ove utakmice ima sko od 10 pobeda i samo dva poraza, dok je crno-belima ovo bio osmi poraz, a imaju sedam trijumfa.

U narednom kolu ABA lige, Partizan dočekuje FMP, dok Budućnost gostuje Borcu u Čačku. Prethodno će obe ekipe imati obaveze u Top 16 fazi Evrokupa, pošto crno-beli gostuju Bulonju, a ‘plavi’ u Ljubljani igraju protiv Cedevita Olimpije.

ABA LIGA, 15. kolo – rezultati:

Petak

FMP – Split 96:92 (2p)

Subota

Budućnost – Partizan 80:72

20.00 Cibona- Mornar

Nedelja

17.00 Zadar – Mega

19.00 Igokea – Krka

Odloženo: Crvena zvezda – Borac

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter