njuz-autor

AUTOR: Uros Bogdanovic

16. jan. 2021

Kineske vakcine oduševljene srpskim gostoprimstvom

BEOGRAD, 16. januar 2021, (Njuz) – U Beogradu se trenutno nalazi milion kineskih vakcina, koje su po izlasku iz aviona na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” dočekane po starim srpskim običajima, uz pogaču, so i predsenika Vučića. Predstavnik delegacije vakcina, špric 84727-134/21 izjavio je po izlasku iz aviona da su tokom leta čuli mnogo pozitivnih stvari o Srbiji i srpskoj prestonici.

– Hvala predsedniku Vučiću na dočeku u Srbiju. Izuzetno se radujemo što je Srbiju zahvatio hladan talas, pa ćemo bez bojazni moći da vidimo sve turističke atrakcije, od Beograda na vodi, preko zlatiborske gondole, pa sve do Torlaka.

Kako njuz saznaje, većina doza će biti smeštena u Agenciji za lekove i medicinska sredstva, koja će u toku dana izdati boravišne vize i radne dozvole za sve članove delegacije, dok će mali broj kineskih gostiju biti u smešten u studijima nacionalnih televizija, portalima i redakcijama tabloida i konferencijama kriznog štaba. Delegacija kineskih vakcina je čula mnogo lepih stvari i o čuvenom noćnom životu, koji je trenutno u prekidu.

– Nadamo se da ćemo biti u prilici da obiđemo splavove, probamo čuvenu srpsku kuhinju i upoznamo što bolje vaš narod – rekao je šef delegacije na kraju svog obraćanja na aerodromu.

Ambasadorka NR Kine u Srbiji, nije krila oduševljenje zbog dolaska ovolikog broja vakcina i naglasila je da su dočekane kao da su poslednji kineski car.

– Toliko interesovanje i počast nemaju ni paketi sa Aliekspresa koji se čekaju i po nekoliko meseci – rekla je novinarima.

Gradski menadžer, Goran Vesić, najavio je moguć doček vakcina ispred gradske Skupštine u organizaciji CEBEF, a usled velikog interesovanja građana. Zbog trenutnih mera u borbi protiv širenja zarazne bolesti COVID-19, eventualni doček bi bio organizovan u direktnom prenosu, bez građana na platou.

– Molimo građane da se ne okupljaju ispred Skupštine i ALIMS, svi će imati prilike preko televizije ili društvenih mreža da vide sve o gostima iz Kine.

Trasa kretanja kineskih vakcina nije poznata, znamo da će se kretati pod policijskom pratnjom, ali smo dobili uveravanja da saobraćaj i građani neće osetiti, jer neće biti zatvaranja ulica.

Uroš Bogdanović

  1. Zarko kaže:

    Veliki pozdrav Ko Vi Du iz provincije Secuan…

  2. voya montoya kaže:

    Sva sreca, da je prateca dokumentacija prevedena na engleski jezik , te Agencija za leci,…i tako to… nece imati vece teskoce za odobravanje vakcine za jos jedno polubratsko trziste …!! Zivela imunizacija, domacih slepih miseva- na svim poljima…Jos , samo da je osvestaju , oko Bogojavljenja …

  3. Milan (nisam odavde) kaže:

    A da li će dobitnik kineske vakcine dobiti i kineski sladoled?

  4. Zoran kaže:

    Imejavate kineske vakcine, ismejavate antivaksere, ali na racun zapada ne pravite ama nijedan sarkazam. Sve mi se cini da nije slucajno. I naravno, prisete ovakve komentare.

    1. Cvecka kaže:

      Sigurna sam da ste u pravu. Cak mislim da iza ovih komentara stoji Bil Gejts.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *