ANDRIJA RADULOVIĆ IZUM DEJANA STANKOVIĆA! Paolo Đerati: Zvezdin tinejdžer veliki evropski talenat!
Foto: FK Crvena Zvezda

KAKVE REČI IZ MILANA

ANDRIJA RADULOVIĆ IZUM DEJANA STANKOVIĆA! Paolo Đerati: Zvezdin tinejdžer veliki evropski talenat!

Fudbal -

Crvena zvezda će ove sezone oboriti brojne rekorde, a jedan od njih je i taj da je Andrija Radulović postao najskuplji tinejdžer s Marakane.

S vrednošću od 1,3 miliona evra prema specijalizovanom sjatu Transfermarketu (u realnosti puno više) ovaj 18-godišnji biser izbio je na čelo najvrednijih vršnjaka u istoriji kluba. S toga i ne čudi što se za njega initeresuje nekoliko svetskih klubova - Milan, Inter, Benfika, Leverkuzen i PSV.

Andrija Radulovic
foto: FK Crvena Zvezda

A o Andriju Raduloviću stiži u javne pohvale iz Milana, od uglednog italijanskog i svetskog skauta Paolija Đeratija, koji se u razgovoru za Tutosport dotakao Crvene zvezde kao narednog Milanovog rivala u Ligi Evrope.

‚‚Kroz istoriju smo naučili da je Zvezda rasadnik šampiona. Iz poslednje generacije bih istakao Andriju Radulovića, veznog igrača rođenog 2002. godine. Levonog je, ofanzivnih karakteristika, a može da igra u sredini i po boku. Smatram da će vrlo brzo biti prodat, jer veliki klubovi žude za takvim biserima“, između ostalog je istakao Đerati.

Andrija Radulović
foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

Radulović je nedavno postao punoletan, a kao zlatni džoker iliti kako italijani pišu - „izum Dejana Stankovića“, postigao je dva gola, uz dve asistencije na 14 utkmica za samo 384 minuta provedena na terenu.

Andrija je nedavno postao i najmlađi Zvezdin debitant u Ligi Evrope, na utakmici protiv Genta, a u poslednjem prvenstvenom meču prošle sezone protiv Rada bio igrač utakmice i oduševio sve navijače svojom igrom. Kao takav ove sezone bi mogao da iskoči u prvi plan zbog pravila bonus igrača, naročito ukoliko ostane u klubu, a usledi odlazak Nikolića, Gavrića ili Petrovića.

Andrija Radulović
foto: Www.crvenazvezdafk.com

Ipak, pored svih ovih podataka pojedini mediji pišu da će Crvena zvezda ove zime proslediti svoj biser Grafičaru, zbog čega je vest naišla na negodovanje navijača u komentarima. S tim u vezi, Kurir je kontaktirao Andrijinog agenta Igora Kojića:

‚‚Saznao sam iz medija za tu mogućnost pozajmice u Grafičar i zaista ne znam koliko je to tačno. Postoji veliko interesovanje jednog nemačkog kluba od kojeg očekujem adekvatnu ponudu koja bi zadovoljila obe strane. Takođe, postoji veliko interesovanje nekoliko superligaških klubova koji žele Andriju na pozajmici do leta, tako da ćemo videti šta je najbolje za njega. Andrija je već upisao petnaestak nastupa za prvi tim Crvene zvezde, debitovao je u Ligi Evrope i pokazao da je igrač od kojeg može da se računa. Svakako da Andriji treba više minuta na terenu, tako da ukoliko ne bude u planovima šefa stručnog štaba Dejana Stankovića, u dogovoru s Andrijom i klubom odlučićem koja je trenutno najbolja opcija za njega“, istakao je Igor Kojić za Kurir.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track