Linkovi

Korona u Srbiji: Preminulo 22, novozaraženo 1.393, Vučić dočekao kineske vakcine


Zdravstveni radnik pored pacijenta obolelog od koronavirusa, u Zemunskoj bolnici u Beogradu, 26. novembra 2020. (Foto: Rojters, Marko Đurica)
Zdravstveni radnik pored pacijenta obolelog od koronavirusa, u Zemunskoj bolnici u Beogradu, 26. novembra 2020. (Foto: Rojters, Marko Đurica)

U Srbiji je u poslednja 24 sata, do subote do 15 sati, od koronavirusa umrlo 22 ljudi, dok je od 9.099 testiranih prisustvo virusa potvrđeno kod 1,393 ljudi.

Broj hospitalizovanih je 5,362, dok je u teškom stanju i na respiratoru 201 pacijent. Smrtnost od ove bolesti je tačno jedan odsto.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao je jutros na aerodromu Nikola Tesla avion "Er Srbije" kojim je iz Kine dopremljeno milion doza vakcina kompanije Sinofarm.

Vakcine su dopremljene u kontejnerima, a u svakom je 125.000 komada.

Zajedno sa Vučićem, vakcine su dočekali ministar zdravlja Zlatibor Lončar, direktor Bezbednosno informativne agencije Bratislav Gašić i ambasadorka Kine Čen Bo.

UNS: Počinje vakcinacija novinara

U Srbiji od utorka počinje vakcinacija novinara koji izveštavaju sa terena i medijskih radnika neophodnih za funkcionisanje redakcija, objavilo je danas Udruženje novinara Srbije.

"Vakcinacija novinara i drugih medijskih radnika protiv novog korona virusa počeće u utorak, saznaje Udruženje novinara Srbije, na čiju inicijativu su novinari uključeni u prioritetne grupe za imunizaciju", saoptio je UNS.

Spisak novinara i svojih članova za vakciaciju redakcije treba da dostve na adresu press@uns.org.rs do ponedeljka, 18. januara u podne, a neophopdni podaci su imena, jedinstveni matični brojevi (JMBG) i brojevi telefona novinara i medijskih radnika koji su prioritet za imunizaciju.

Redakcije svoje zaposlene i angažovane koji rade na terenu ili su neophodni za rad medija mogu da prijave i na elektronsku adresu pres službe Vlade Srbije (press@gov.rs) do ponedeljka, 18. januara u 12 časova.

Udruženje je apelovalo da redakcije u sačinjavanju spiskova vode računa o najugroženijim kolegama iz dnevnih redakcija, novinarima, snimateljima, fotoreporterima i drugima koji najviše vremena provode na terenu ili onih čije zdravlje je najugroženije iz drugih objektivnih razloga, navedeno je u saopštenju.

Udruženje novinara je pozvalo kolege da "solidarnošću u sopstvenim redovima ponovo pokažu brigu za javni interes i značaj svoje uloge za celo društvo", preneo je FoNet.

XS
SM
MD
LG