KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Vaterpolisti Radničkog nadomak plasmana na finalni turnir A1 lige

Vaterpolisti Radničkog napravili su veliki korak ka plasmanu na završni turnir Regionalne A1 lige, pošto su u trećoj utakmici na turniru B grupe, u Dubrovniku, savladali direktnog rivala, ekipu Jadrana iz Herceg Novog, rezultatom 7:4 i tako zadržali maksimalan učinak.

Kako je ulog bio veliki, jer je po dosadašnjim rezultatima pobednik ovog duela imao velike šanse za plasman na „fajnal-for“, oba tima bila su veoma oprezna na startu, pa je prva četvrtina završena bez pogodaka. Utakmica je protekla u izuzetno jakom ritam, vođena je velika borba, pa su timovi često pribegavali letećim izmenama, a neizvesnost je potrajala sve do samog kraja.

Prvi pogodak viđen je tek na startu druge deonice, kada je levoruki Uroš Vučurović doneo Jadranu vođstvo, da bi odmah zatim na drugoj strani stigao odgovor Nemanje Stanojevića (1:1). Jadran je sredinom ovog perioda ponovo došao do prednosti pogotkom Danila Radovića posle odbitka, a zatim je Rus Kanstantin Averka realizovao peterac za „plus dva“ – 3:1.

Do odlaska na odmor Kragujevčani su smanjili zaostatak izuzetno preciznim udarcem Luke Pljevančića uz stativu, a već na startu drugog poluvremena ponovo su izjednačili preko Filipa Jankovića – 3:3.

Sredinom trećeg perioda Radnički je došao do prvog vođstva dobrim udarcem Nikole Lukića sa distance, a zatim je bivši igrač Jadrana, Aleksa Ukropina, odveo svoju ekipu na dva gola „viška“ (5:3).

Na čelu sa raspoloženim golmanom Lazarom Dobožanovim, odlično su Šumadinci igrali u odbrani u tim trenucima, pa su prvi pogodak u drugom poluvremenu primili tek minut i po pre kraja. To je možda bio i ključ trijumfa, a sve dileme oko pobednika prethodno su rešili golovima Miloša Miličića tri minuta pre kraja i Nemanje Stanojevića dva i po minuta pre poslednjeg sudijskog zvižduka (7:3).  

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Nemanja Stanojević sa dva gola, a po jedan su postigli Janković, Ukropina, Pljevančić, Miličić i Lukić. Na drugoj strani Averka je bio dvostruki strelac, a po jednom su mrežu zatresli Radović i Vučurović.

Kragujevčani su do sada ostvarili sve tri pobede, a očekuju ih još dve važne utakmice. Prva je na programu već večeras od 20.40 sati sa domaćim Jugom (Nova Sport), a turnir zatvaraju u nedelju od 13.40, duelom sa Primorcem iz Kotora (Sportklub 2).

Jadran – Radnički 4:7 (0:0, 3:2, 0:3, 1:2)

DUBROVNIK
Bazen u Gružu.
Bez prisustva publike.
Sudije: Maro Savinović (Dubrovnik) i Robert Tioco (Split).

JADRAN HN: Tešanović, D. Radović 1, Vučurović 1, Obradović, Vujović, Averka 2, Murišić, Gardašević, Maskat, Baničević, Brkić, Petković, Đurović, V. Radović. Trener: Radanović.

RADNIČKI: Dobožanov, Rašović, Stanojević 2, Janković 1, Toholj, Krug, Ukropina 1, Branković, Pljevančić 1, Miličić 1, Lukić 1, Panić, Todorovski, Radulović. Trener: Stevanović.

Izvor i foto: SPD Radnički

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!