Frenk Lampard (©Reuters)
Frenk Lampard (©Reuters)

Plavci, vreme je...

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.01.21. | 10:18

Mali gradski derbi na Krejven Kotidžu – Fulam dočekuje Čelsi koji je u užasnoj formi. Promo kvota u Mozzartu na pobedu tima Frenka Lamparda - 1,65. Sautempton u Lesteru bez najboljeg igrača i strelca Danija Ingsa

Šta se dešava s Čelsijem? Uloženih 250.000.000 evra u pojačanja prethodnih leta, dolazak zvezda iz Bundeslige, Tima Vernera i Kaija Haverca, zasad ne daju rezultata na Stamford Bridžu. Pod baražnom vatrom medija je menadžer Frenk Lampard koji hoda po tankoj žici, pogledom u provaliju. Ako uskoro ne bude boljih rezultata nema sumnje da će gazda Roman Abramovič brzo da preseče i zahvali se na saradnji mladom stručnjaku.

Tek deveto mesto, sa 10 bodova manje u odnosu na lidera Mančester Junajted, poražavajući je pogled na trenutnu tabelu Premijer lige za navijače Čelsija. Plavci danas gostuju u komšiluku, na obližnjem Krejven Kotidžu protiv Fulama (18.30) u malom gradskom derbiju u 19. kolu Premijer lige.

Izabrane vesti

Fulam je u seriji od pet remija u šampionatu. Protekle nedelje je odoleo Totenhemu (1:1) u gostima. Srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović je u krizi, bez gola u prvenstvu je četiri meseca. Nije ga bilo u timu pre četiri dana zbog lakše povrede koju je zadobio u meču FA kupa protiv Kvins Park Rendžersa, a verovatno ni danas neće izađi na teren. Menadžer Skot Parker ostao je bez kapitena tima Toma Kernija koji ima povredu kolena, a van stroja je i Mario Lemina. Defanzivci Andreas Kristensen i Džejms imali su lakše povrede, ali su se vratili treninzima i biće u konkurenciji za meč sa gradskim rivalom.

Lampard neće moći da računa na radilicu na sredini terena N’Goloa Kantea. On je imao problem sa tetivom, vratio se u trenažni proces, ali propušta duel sa Fulamom zbog žutih kartona. Osim Francuza ostali su spremni za dvoboj. Čelsi ima imperativ pobede. Novi gubitak bodova mogao bi da znači i oproštaj Lamparda od klupe Plavaca.

Tradicija ide u prilog Čelsiju koji je dobio pet poslednjih utakmica protiv komšija u Premijer ligi. Ekipa sa Krejven Kotidža nije pobedila Plavce od 2006. godne, odnosno prethodnih 19 utakmica.

Mali derbi Premijer lige igra se u Lesteru gde stiže odlični Sautempton (21.00). Lisice su i ove sezone u igri za Ligu šampiona, dok su Sveci iznenađujuće dobri. Domaćin nije poražen u prvenstvu četiri poslednja kola, a Sautempton tri.

Sveci u Lester stiže bez najboljeg igrača i strelca Danija Ingsa. On je posle meča sa Liverpulom oboleo od virusa korona, pa je u karantinu. Golman Mekarti i napadač Adams su se oporavili od povreda. Van tima su i dalje Natan Telja, Redmond, Vestagard, Đenepo, Obafaemi i Salisu.

Menadžer domaćeg tima Brendan Rodžers nema velikih problema oko sastava tima. Nedostaje samo Belgijanac Denis Prat koji će duže biti van terena. Dobra vest je da su spremni najbolji igrač Lisica Džejmi Vardi i Džejms Medison. Obojica su propustila meč protiv Stouka u FA kupu zbog lakših povreda. I bez njih, Lester je lako pobedio sa 4:0 člana Čempionšipa.

Vulverhempton je prošle sezone bio prijatno iznenađenje Premijer lige, ali u novom šampionatu portugalska kolonija na Ostrvu igra veoma loše. Vukovi su bez pobede pet kola u prvenstvu. Prilika za tri boda na Molinou je gostovanje slabog VBA (13.30). Gosti iz Birmingema vratili su se u elitu, ali očekivano teško će da zadrže status premijerligaša.

Trener domaćeg tima Nuno Espirito Santo i dalje ne može da računa na meksičkog napadača Himeneza, ali i na Podensa, Marsala i Honija, ali se posle mesec dana pauze u tim vraća Vili Boli. Adama Traore i Pedro Neto su pod znakom pitanja zbog lakših povreda.

Za Vest Brom Albion debitovaće Robert Snodgras, zimsko pojačanje iz Vest Hema. Konor Galaher je suspendovan zbog kartona, a povređeni su Konor Tauzend, Karlan Grant i Sem Fild. Robson Kanu se vratio treninzima posle povrede ruke, ali se očekuje da će tek u utorak da se vrati u tim, kada tima iz Birmingema bude dočekao Vest Hem.


tagovi

Premijer ligaEngelskaČelsiFulamLesterSautemptonLids JunajtedBrajtonVulverhempton

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara