Himki zalutao u Evroligu 1Foto: Euroleague

Košarkaši Anadolu Efesa su ubedljivo savladali Himki (99:60), a ekipa iz Rusije je 18. porazom u 20 utakmica definitivno dokazala da je zalutala u elitno evropsko takmičenje.

Efes je već u prvoj četvrtini stekao dvocifrenu prednost, već na poluvremenu je bilo 52:36 i videlo se da gosti nemaju ni kvaliteta, ni želje da bilo šta učine.

Najefikasniji kod pobednika bio je Šanli sa 19 poena, 15 je dao Larkin, po 12 Danston i Tunčer, a osam Vasilije Micić.

Kod Himkija, 14 poena dao je Miki, 13 Šved i 10 Devin Buker, ali mnogo više od poraza rusku ekipu može i moralo bi da zabrine što su apsolutni autsajderi u ovom takmičenju i da na terenu izgledaju bespomoćno, bezvoljno i kao amaterska ekipa.

Tim koji predvodi Aleksej Šved, godinama najplaćeniji igrač Evrolige do dolaska Mirotića u Barselonu, i u kojem su iskusni i skupi Amerikanci Mekolum, Monro, Buker i Miki, te prekaljeni internacionalci Jović, Bertrans, Tima i Jerebko uz domaće Moniju, Karaševa, Voronova, po imenima i budžetu ima mnogo veći kvalitet i zaista je neobjašnjivo da u Evroligi služe za jače treninge.

Jeste da su na startu  bili hendikepirani zbog zaraženosti koronom, i za razliku od mnogih drugih stoički odigrali i pogubili nekoliko utakmica ali od tad je prošlo mnogo vremena i moglo se mnogo toga nadoknaditi.

Prosto je nestvarno s kojoj mirnoćom i nekad veliki igrač Rimas Kurtinaitis, sa klupe gleda nedoraslost svoje ekipe protivnicima, a to važi i za sve igrače.

Dobili su samo dve utakmice, Crvenu zvezdu kod kuće i Zenit u gostima, a zakovane A licence i u ovom slučaju pokazuju da Evroliga gubi na takmičarskom intenzitetu.

Armani je lako došao do nove lake pobede protiv Albe.

Domaći tim je nešto bolje počeo utakmicu i sa 18:13 dobio prvu četvrtinu, ali su gosti drugu deonicu preokrenuli sa 29:16, i to je bio početak kraja za Albu.

Najefikasniji u Armaniju bio je Zek Lidej sa 16 poena, po 14 su dali Datome i Panter, a 13 Kajl Hajns.

U Albi je Lamers dao 18 poena, a 16 Grejndžer.

Makabi je u Tel Avivu bio bolji od Baskonije.

„Ponos Izraela“ je skoro svih 40 minuta bio u vođstvu, Otelo Hanter se istakao sa 14 poena, a na drugoj strani Alek Piters je dao 18.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari