Lukas Verisimo (©AFP)
Lukas Verisimo (©AFP)

Odužilo se bespotrebno: Benfika plaća Santosu za Verisima u tri rate, igrač i agent se odrekli dela provizije

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.01.21. | 22:02

Nit veće drame, nit manjeg obeštećenja

Čekalo se pune dve sedmice, ali sada je zvanično - Lukas Verisimo je novi fudbaler Benfike!

Iako je pre 14 dana transfer praktično bio dogovoren, na ozvaničenje transfera čekalo se sve dosad pošto je došlo do određenih komplikacija i uslovi su se promenili, zbog čega su dve strane ponovo morale za sto. Nit veće drame, nit manjeg obeštećenja, pošto će Benfika platiti 6.500.000 evra za štopera koji je nedavno herojskim izdanjem odveo Santos preko Boke Juniors do finala Kopa Libertadores gde će rival biti Palmeiras.

Izabrane vesti

Verisimo neće postati igrač Benfike pre nego što se odigra finale najjačeg klupskog takmičenja u Južnoj Americi, zakazan za 30. januar na Marakani. Problem s transferom Lukasa Verisima bio je u Benfikinoj ponudi. Prvi čovek Santosa Andres Rueda otkrio je da je Benfika prvo želela da Verisimov transer od 6.500.000 evra isplati u potpunosti tek za šest godina, što je Santos prvo načelno prihvatio, a onda naknadno odbio! Umesto toga, dve strane su se našle na tome da Benfika isplati Santos u tri rate, od čega će dve biti ove, a poslednja naredne godine.

Osim toga, Verisimo se odrekao pet od petnaest odsto provizije koliko mu po dogovoru pripada kako bi Santos namirio strane koje su imale prava na njegov ugovor, dok je i agent 25-godišnjeg štopera smanjio svoju isplatu sa deset na osam odsto od ukupnog transfera, što će otići u kasu brazilskog kluba.

Verisimo je inače dete Santosa. U prvom timu je od 2016. godine i od tada odigrao je 132 utakmice u svim takmičenjima i skupio šest golova uz dve asistencije.



tagovi

SantosLukas VerisimoZimski prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara