Vladan Milojević (©AFP)
Vladan Milojević (©AFP)

Milojević mogao da sruši lidera: Al Soma promašio penal, Ovusu prokockao kontru "jedan na jedan", na kraju su besneli u Al Hilalu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.01.21. | 20:21

Bez golova u sjajnom meču ekipa iz vrha tabele prvenstva Saudijske Arabije

Strašan derbi u Džedi. Okršaj između Al Ahlija, srpskog trenera Vladana Milojevića, i vodećeg Al Hilala, završen je bez golova, a razloga za nezadovoljstvo imala su oba tima. Domaćin zbog činjenice da je promašio jedanaesterac i imao još nekoliko situacija u kojima je mogao da dođe do gola, a gosti jer su napadali tokom najvećeg toka utakmice, a na kraju im nije dosuđen jedanaesterac u petom minutu nadoknade. To je ozbiljno razljutilo rumunskog trenera Ražvana Lučeskua, koji je uputio salve kritika u lice sudije Al Šamranija - 0:0.

Glavni arbitar meča je posle gledanja snimka odlučio da ne dosudi jedanaesterac za Al Hilal, iako je bilo kontakta između Ljubomira Fejse i Al Šerija, ali ne nekog preterano jakog inteziteta, pa je verovatno iz tog razloga sudija pokazao da se nastavi meč.

Izabrane vesti

Milojevićev Al Ahli je meč završio sa svega 28 posto lopte u svom posedu, što dovoljno govori o tome ko je diktirao tempo tokom meča. Ipak, Al Ahli je bio dobro postavljen, čekao je svoje prilike i opasno odgovarao iz kontranapada. Sve je moglo da bude drugačije da je Al Soma iskoristio jedanaesterac u devetom minutu, kao i da je Samuel Ovusu u drugom poluvremenu golom krunisao brz napad svog tima. Posle brzog sprinta nekadašnji igrač Čukaričkog izašao je sam pred Al Majufa, ali nije zatresao mrežu gostiju.

Kako se meč približavao kraju Al Hilal je sve više napadao, imao nekoliko odličnih prilika, a osim nedosuđenog penala žaliće i zbog prečke koju je u samoj završnici pogodio desni bek Al Burjak. Na kraju ostalo je 0:0, a Al Hilal je zadržao tri boda prednosti u odnosu na trećeplasirani Al Ahli, a ima bod više od drugoplasiranog Al Šababa.

SAUDIJSKA ARABIJA 1 - 13. KOLO

Četvrtak

Al Fajsali - Al Kadisija 2:2 (1:0)

Al Ain - Al Šabab 0:3 (0:0)

Al Itifak - Al Batin 1:1 (1:0)

Al Fateh - Al Tavon 1:2 (1:1)

Al Itihad - Abha 0:1 (0:0)

Petak

Damak - Al Vahda 0:0

Al Raed - Al Nasr 0:1 (0:0)

Al Ahli - Al Hilal 0:0



tagovi

Al AhliAl HilalVladan Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara