Tijana Bošković (©twitter)
Tijana Bošković (©twitter)

Tijana Bošković potpisala na dve godine

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.01.21. | 16:00

Najbolja srpska odbojkašica odbila brojne ponude

Tijana Bošković je potpisala novi ugovor sa truskim Ezačibašijem. Najbolja srpska odbojkašica je parafirala dvogodišnju saradnju sa klubom čiji dres nosi od 2015. godine.

Boškovićeva je već godinama udarna igla slavnog kluba iz Istanbula i nije želela da menja sredinu. Uprkos pozivima iz Italije, Kine i od gradskog rivala Fenerbahčea što je u razgovoru za Žurnal priznao i trener Zoran Terzić, Tijana nije želela da menja klub u kojem je postala jedna od najboljih na svetu. Vodeći se sportskim motivima pre finansijskih, srpska odbojkašica se nada da će u naredne dve godine osvajati velike trofeje sa Ezačibašijem kojoj joj nedostaju.

Izabrane vesti

Od dolaska u istanbulski klub, Tijana je osvojila po jednu titulu na SP za klubove, CEV kupu, Kupu Truske i još tri trofeja u Superkupu Turske. Stizala je i do završnica Lige šampiona i prvenstva Turske ali je Ezačibaši završavao kao drugi ili treći na kraju. Tijanina želja je da se to promeni i da sa Ezačibašijem osvaja najveće domaće i međunarone trofeje.

„Srećna sam što se moja saradnja sa porodicom Ezačibaši nastavlja i posle šest godina. Nadam se da nas zajedno čeka mnogo nezaboravnih momenata i obećavam da ću kao i uvek davati sve od sebe“, rekla je Tijana Bošković posle potpisa novog ugovora.

A Tijani će se ispuniti i još jedna želja. Turski i italijanski mediji najavljuju da će opet će zaigrati u timu sa Majom Ognjenović sa kojom godinama u reprezentaciji čini najbolju dijagonalu sveta i sa kojom je već bila saigrač u Ezačibašiju od 2016. do 2018. godine. Prethodne dve sezone je dirigovala igrom gradskog rivala Vakifbanka, a u narednim danima bi trebalo da se vrati u bivši klub.

Inače, u turskoj odbojci se spekuliše o pravoj transfer bombi. Fenerbahče na čijoj klupi sedi Zoran Terzić je prema pisanju italijanskih medija ponudio ugovor italijanskoj reprezentativki Paoli Egonu vredan 1.000.000 evra po sezoni.


tagovi

Tijana Boškovićženska odbojkaška reprezentacija SrbijeEzačibaši

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara