GLASAČI OSTAJU VERNI TRAMPU: Većina koja ga je podržala na izborima, ponovo bi to učinila!
Foto: EPA / Yuri Gripas / Pool

anketa

GLASAČI OSTAJU VERNI TRAMPU: Većina koja ga je podržala na izborima, ponovo bi to učinila!

Planeta -

Ogromna većina pristalica predsednika Trampa koje je tokom vikenda anketirao anketar Frenk Lenc rekla je da će i dalje glasati za predsednika uprkos prošlonedeljnim neredima na Kapitol hilu.

"Uprkos kritikama na račun njegovog ponašanja od 3. novembra i prošle nedelje, ??% Trampovih glasača kaže da bi i dalje glasalo za njega da su danas održani drugi predsednički izbori", tvitovao je Luntz u ponedeljak.

Samo 25% anketiranih Trampovih glasača izjavilo je da je predsednik odgovoran za pobunu na Capitol Hill-u, koja je ostavila pet ljudi mrtvih i izazvala pokušaj opoziva. Šezdeset posto je reklo da se potpredsednik Majk Pens ponašao primerenije od Trampa tokom posledica nereda.

Pored toga, 78% od 800 anketiranih Trampovih glasača izjavilo je da se slaže sa predsednikovom tvrdnjom da su mu izbori „ukradeni“, a 67% veruje da bi Trump bio pobednik ako bi se glasovi „tačno i pošteno prebrojali“.

Na pitanje da li bi predsednik trebalo da nastavi borbu za ostanak u Beloj kući, glasači su bili podeljeni, 50% je reklo da treba, a 50% da bi trebalo da ode.

Kurir.rs/Washington Examiner

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track