Ambasador Mađarske: Ukupna vrednost investicija u Srbiju 75 miliona evra

Ekonomija 15. jan 202115:53 2 komentara
Atila Pinter
Tanjug / Zoran Petrović

Ministarka privrede Anđelka Atanasković sastala se sa ambasadorom Mađarske u Srbiji Atilom Pinterom i istakla da robna razmena između Srbije i Mađarske beleži kontinuirani rast, kao i mađarske investicije u srpsku privredu.

„Zajednički infrastrukturni projekti su od bilateralnog i regionalnog značaja. Završetak modernizacije železničke pruge Beograd – Budimpešta još više će učvrstiti naše prijateljske veze i približiti građane dve susedne države“, rekla je Atanasković, piše u saopštenju Ministarstva privrede.

Ona je istakla da je Mađarska važan trgovinski partner Srbiji, koji se nalazi na trećem mestu među partnerima iz Evropske unije, odmah iza Nemačke i Austrije.

„Izuzetna ekonomska saradnja se ogleda i u ukupnoj spoljnotrgovinskoj razmeni koja je do novembra 2020. godine iznosila 1,7 milijardi evra“, istakla je ona.

Ambasador Pinter istakao je zadovoljstvo zbog rezultata koje mađarske kompanije ostvaruju u našoj zemlji.

On je rekao da je mađarska Vlada izdvojila 25 miliona evra kao podršku za devet mađarskih kompanija za investiranje u projekte na čitavoj teritoriji Srbije, dok bi ukupna vrednost investicija bila oko 75 miliona evra.

Na sastanku je bilo reči i o jedanaestom zasedanju Zajedničke komisije za ekonomsku saradnju, čiji je kopredsednik sa srpske strane ministarka Atanasković, a sa mađarske ministar spoljnih poslova i trgovine Peter Sijarto, koje je planirano da se održi u Beogradu u prvoj polovini godine.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare