Zvanično: Marselj se makar privremeno rešio skupe rezerve

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.01.21. | 17:32

Holanđanin se vratio u Italiju

Stezanje kaiša u Marselju je dobilo jako važnu epizodu.

Velikan sa Velodroma se makar na pola godine rešio najvećeg izdatka na platnom spisku – Kevina Strotmana.

Izabrane vesti

Holandski vezista je Marselj na bruto nivou godišnje koštao 6.000.000 evra, a danas je predstavljen kao novo pojačanje Đenove. Stigao je na „suvu“ pozajmicu do kraja sezone bez prava otkupa, a italijanski klub će plaćati polovinu njegove plate dok druga polovina ostaje muka Marselja. To znači da je Marselj uštedeo nešto oko 1.500.000 evra na plati holandskog veziste. On je bio ubedljivo najplaćeniji igrač u klubu a već odavno ne daje doprinos na terenu.

Strotman je došao u Marselj pre dve i po godine kao želja tadašnjeg trenera Rudija Garsije koji ga je trenirao u Romi. Francuzi su ga rimskom klubu platili čak 25.000.000 evra, ali on nikada nije opravdao očekivanja. U prvoj sezoni je bio standardan i na 28 mečeva dao jedan gol uz pet asistencija. U drugoj mu je minutaža već pala i odigrao je 25 mečeva, dok je ove sezone poptuno izgubio mesto u startnih 11. Od 14 odigranih mečeva je samo jedan počeo u prvoj postavi dok je u ostalima dobijao šansu na kašičicu sa klupe i Marselj je jedva čekao da ga se reši.

Javila se Đenova koja je tražila iskusno pojačanje u veznom redu i pristala da plati četvrtinu Strotmanove godišnje plate do kraja sezone. Holanđanin je prvo pojačanje popularnih Grifona u ovom prelaznom roku a biće ih još jer se očekuje i dolazak Manola Portanove iz Juventusa.



tagovi

Kevin StrotmanZimski prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara