Udruženje novinara Srbije osudilo urede upućene valjevskoj novinarki

Udruženje novinara Srbije (UNS) osudilo je danas uvrede, neosnovane optužbe i klevete koje su na portalu Embargo (embargo.rs) upućene valjevskoj novinarki i urednici portala kolubarske.rs Dariji Ranković.
Udruženje novinara Srbije osudilo urede upućene valjevskoj novinarki
Foto: Pixabay
Ranković se u tekstu koji je 8. januara objavljen na portalu Embargo, potpisan inicijalima "E.E.V", optužuje da radi protiv "svojih građana i gradske vlasti", uz neprihvatljive kvalifikacije koje se odnose na njenu ličnost.
 
 UNS podseća da je Darija Ranković poslednjih godina bila izložena uvredama i napadima sa registrovanih i neregistrovanih medija, a početkom prošle godine obijena je i redakcija Kolubarskih.
 
UNS ističe da svako ima pravo da bude nezadovoljan radom novinara i da se zbog toga može obratiti nadležnim regulatornim i samoregulatornim telima, kao i sudskim organima, ali da mora poštovati dostojanstvo novinara i njihovo pravo da svoj posao obavljaju u skladu sa javnim interesom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.