Miloš Teodosić (©MN Press)
Miloš Teodosić (©MN Press)

NBA Virtus ubacio 35 za četvrtinu, Belineli 25 poena za 21 minut na debiju, Cedevita bez šanse u Paladoci (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 13.01.21. | 20:23

Jedanaesti uzastopni trijumf ekipe iz Bolonje u Evrokupu, Miloš Teodosić loših procenata, ali odradio veliki posao, baš kao i Stefan Marković

Evrokup se nastavlja, Virtus ostaje bez poraza! Posle deset uzastopnih pobeda u prvoj fazi, sastav Aleksandra Đorđevića nastavio je seriju dobrih igara u drugom po kvalitetu evropskom takmičenju i gradi dalje put ka trofeju pošto je na početku TOP 16 faze nadigrao Cedevitu Olimpiju na svom parketu sa 90:76 (11:18, 35:16, 14:15, 30:27).

Trijumf na startu druge faze takmičenja obeležio je debitant Marko Belineli! Italijanski as s velikim NBA iskustvom upisao je u svom prvom nastupu u Evrokupu 25 poena za 21 minuta provedenih u igri, a najveću porciju ubacio je već u prvom poluvremenu kada je imao čak 17 poena za manje od 10 minuta, odnosno 14 samo u drugoj četvrtini! Belineli će svoj prvi nastup u Evrokupu kao igrač Virtusa pamtiti i po sasvim dobrom šutu iz igre (5/9 za dva, 3/5 za tri), te pet skokova, dve asistencije i devet iznuđenih faulova za indeks 29.

Izabrane vesti

Miloš Teodosić je utakmicu završio sa 13 poena, ali i loših 3/10 iz igre (2/7 za tri), te osam asistencija, pet izgubljenih lopti i četiri skoka za 33 minuta. Isti broj poena imao je i Kajl Vims, dok je Vins Hanter ubacio 22 poena (9/12 za dva) i devet uhvaćenih lopti uz takođe valoraciju 29. Stefan Marković je imao šest poena (2/2 za tri), te pet završnih dodavanja i tri skoka.

Belineli je bio pokretačka snaga Virtusa u toj prelomnoj drugoj deonici posle lošeg izdanja Virtusa u uvodnih deset minuta. Italijanski reprezentativac ubacio je čak 14 poena od ukupno 35 poena bolonjskog tima kojim je rezultat potpuno preokrenut, a minus od osam poena pretvoren u plus od 15 u samom finišu prvog dela (45:31) zahvaljujući uzastopnim trojkama Markovića. Veliki udeo u rezultatskom zaokretu imao je i Vims sa sedam poena u ovom periodu igre, ali je i pored ubedljive razlike utakmica i dalje bila otvorena.

Gosti iz Ljubljane krenuli su na sve ili ništa i agresivnom igrom stigli su na samo sedam poena zaostatka posle trojke Rajona Brauna na sedam i po minuta do kraja trećeg kvartala (49:42), ali je odgovornost tada preuzeo Teodosić i sa dve uzastopne trojke na asistencije Stefana Markovića vratio Virtusu dvocifrenu prednost, ujedno i umirio Zmajčeke koji su do kraja susreta uspeli još samo jednom da dođu do jednocifrenog minusa, ne i ispod granice od devet poena. Virtus je dodao gas u poslednjoj četvrtini i na kraju ubedljivo slavio.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Jaka Blažič sa 25 poena (9/14 iz igre, 4/4 za tri), te po tri skoka, asistencije i izgubljene lopte. Odmah iza slovenačkog reprezentativca bio je Kendrik Peri sa 22 poena (6/11 iz igre, 2/3 za tri), te pet asistencija i četiri skoka, dok je Majkl Hopkins skupio deset poena i pet skokova.

EVROKUP - TOP 16

GRUPA G

Utorak:

Budućnost – Burg 108:80

/Ivanović 17 – Anđušić 17/

Sreda:

Virtus Bolona – Cedevita Olimpija 90:76

/Belineli 25 – Blažič 25/



tagovi

Top 16EvrokupJaka BlažičStefan MarkovićMiloš TeodosićCedevita OlimpijaVirtus BolonjaMarko BelineliStefan Marković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara