Pronađen nestali muškarac na Kopaoniku - promrzao

Muškarac (38) koji se tokom dana izgubio dok je planinario stazom Krčmar, ispod Pančića, pronađen je večeras.

Izvor: B92

Sreda, 13.01.2021.

16:34

Pronađen nestali muškarac na Kopaoniku - promrzao
Ilustracija Foto: RINA

U pitanju je mlađi muškac, a ne stariji kako se prethodno mislio.

On je nestao na delu koji se zove "Nebeska stolica", na svega 700 metara od administrativne linije sa Kosovom i Metohijom. Ovaj deo je izuzetno strm, a danas je pronalaženje mladića otežavala gusta magla.

Kako navode iz Gorske službe spasavanja, on nije povređen, ali je nakon gotovo dva sata lutanja po ovom izuzetno nepristupačnom terenu, promrzao. Mladića je zajedno sa Gorskom službom pronašla i redarska služba skijališta.

Kako kažu u Gorskoj službi, da ga nisu pronašli večeras, otišao bi ka Kosovu, te bi njegovo pronalaženje bilo bi značajno otežano i najverovatnije bi promrzao.

Na ovoj stazi januara 2004. godine izgubio se i proslavljeni atletičar Artur Takač, koji je nestao tokom nevremena. Njegovo telo je pronađeno 17 meseci kasnije, u junu 2005 godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: