13. januar  2021. 14.17  | Izvor: RTV

Susret ministra Stefanovića sa ambasadorom Alžira Šebšubom

BEOGRAD -

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović sastao se danas sa ambasadorom Demokratske Narodne Republike Alžir u Srbiji Abdelhamidom Šebšubom.

Ministar Stefanović izrazio je ovom prilikom zahvalnost povodom čestitke koje mu je uputio načelnik Generalštaba Narodne Nacionalne Armije DNR Alžir povodom imenovanja na dužnost.

stefanovic, sebsub

Stefanović se zahvalio alžirskom ambasadoru na principijelnoj podršci po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti takozvanog Kosova i očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije.

On je istakao spremnost Ministarstva odbrane za dalji nastavak strateškog partnerstva u oblasti odbrane, kroz vojnoekonomsku i vojnoobrazovnu saradnju, kao i u drugim oblastima od zajedničkog interesa.

Ambasador Šebšub čestitao je ministru Stefanoviću stupanje na novu dužnost i poželeo uspeh u daljem radu. On je preneo zainteresovanost alžirske strane za nastavak i intenziviranje strateškog partnerstva u domenu vojnoekonomske saradnje i usavršavanja alžirskog kadra u vojnoobrazovnim ustanovama Ministarstva odbrane Srbije.

 

Tagovi
Srodne vesti