Nova vest
Košarka

Subota, 18.08.2007.

18:08

Jarić: "Došao sam da pobeđujem"

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Košarkaš reprezentacije Srbije Marko Jarić rekao je da ekipa na Evropsko prvenstvo u Španiji ide sa pobedničkim ambicijama. "Došao sam ovde da pobeđujem. To ne mogu sam, kao što nijedan igrač ne može sam da dobija utakmice", rekao je Jarić u intervjuu objavljenom na zvaničnom sajtu Evropskog prvenstva u Španiji (www.eurobasket2007.org). Košarkaš Srbije objasnio je da je tim kombinacija starijih i mladih igrača, kao što je Miloš Teodosić.

Srpski reprezentativac dodao je da centar Darko Miličić predstavlja značajnu prednost u odnosu na ostale ekipe.

"On je trenutno najbolji centar u Evropi. Ako bude igrao pametno, kako zna, dosta će nam značiti", izjavio je Jarić, dodavši da, uz centra Memfisa, srpska reprezentacija u svojim redovima ima i najboljeg strelca Evrope, Milana Gurovića.

Nekadašnji plejmejker Peristerija, Fortituda, Virtusa i Los Andjeles Klipersa smatra da na Evropskom prvenstvu igra dosta dobrih ekipa, poput Španije, Grčke i Francuske, ali da veruje da reprezentacija ima šanse za odličan uspeh.

"Ima dosta kvalitetnih timova i odlučivaće nijanse. Ako izadjemo na teren verujući u sebe, znam da će protivnici krenuti da nas se pribojavaju. Ne kažem da smo na višem nivou od drugih, Ipak, ako budemo 'disali kao jedan', možemo napraviti sjajan rezultat", rekao je Jarić.

Evropsko prvenstvo u Španiji trajaće od 3. do 16. septembra, a reprezentacija Srbije nalazi se u grupi "A", pored Grčke, Rusije i tima iz kvalifikacija.

Prvu utakmicu na prvenstvu košarkaši Srbije igraće 3. septembra protiv Rusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu