Godrfri Stiven desno  (©Reuters)
Godrfri Stiven desno (©Reuters)

Zvezdin prvi pik za levog beka: Nigerijac iz Belorusije! Odbio BATE, Ferenc nudi 250.000 evra

Vreme čitanja: 3min | čet. 24.12.20. | 11:41

Reč je o Stefanu Gofriju iz Isloča

Kao potraga za Svetim Gralom. Tako izgledaju pokušaji Crvene zvezde, već godinama da na Marakanu dovede klasnog levog beka i dostojnu alternativu za Milana Rodića. Otišao je Stefan Hajdin, ranije iskustvo sa Brazilcem Žanderom Santanom nije donelo željeni rezultat. Štaviše.

U senci pokušaja da zapale bombu u liku i delu danskog internacionalca iz Bodo Glinta Filipa Sinkernagela, odnosno dovođenja Duška Tošića i(li) Aleksandsra Dragovića, na Marakani intenzivno razmišljaju o novom levom beku. Bez obzira da li će Milan Rodić posle tri uspešne godine napustiti crveno-belo jato u zimskom preelaznom roku.

Izabrane vesti

Član Javora Marko Jevremović jeste skautiran, odavno je proporučen sportskom sektoru Crvene zvezde, ali izgleda da nije prošao filter. Bez obzira na impresivan učinak od osam asistencija, postoje mišljenja da Marko Jevremović ima falinke, posebno kada je reč o defanzivnoj igri. Bilo je raspitivanja i kada je reč o Bojanu Nastiću iz BATE Borisova, ali je prvi pik Crvene zvezde za poziciju levog beka drugi igrač koji trenutno profesionalni hleb zarađuje u Belorusiji.

Prema saznanjima MOZZART Sporta, crveno-beli su jako zainteresovani za člana Isloča iz Minska i mladog reprezentativca Nigerije Stefana Gofrija. Skauting služba Crvene zvezde je momka rođenog 2000. godine zapazila još prošle sezone, i dugo ga držala na oku. Opšte mišljenje je da Gofri može da ispuni zahteve Dejana Stankovića, za početak bude adekvatna alternativa Milanu Rodiću, a potom prvi izbor...

Tokom prethodne sezone Gofri je bio jedan od najboljih bekova beloruske lige. Standardan u defanzivnom redu Isloča dao je dva gola i upisao još tri asisterncije. Kada se tome doda da je i one prethodne takmičarske godine ostavio jak utisak, jasno je zašto je postao vrlo tražena roba. Pored Crvene zvezde ambiciju da angažuje nigerijskog beka imao je i tamošnji šampion BATE Borisov, ali menadžerski tim Stefana Gofrija veruje da je došlo vreme za iskorak u karijeri. Odnosno da u Belorusiji Gofri ne može da napreduje.

Najveći problem Crvene zvezde je činjenica da bi Gofri zauzimao mesto stranca. A crveno-beli su, bar za sada, tu prebukirani, jer se na platnom spisku crveno-belih nalaze Sanogo, Ben, Kanga, Falčineli, stigao je i Bakajoko, dok se iz Grafičara priključuje Kenijac Ričard Odada. Višak koji može da napravi ogroman problem Dejanu Stankoviću, o čemu može da mu priča bivši trener Vladan Milojević.

Stefan Gofri ima ugovor sa Isločom do decembra naredne godine. Crveno-beli bi bili prinuđeni da plaćaju obeštećenje od 250.000 evra koliko u ovom trenutku traži klub koji je zauzeo sedmo mesto u beloruskom prvenstvu. Ideja Crvene zvezde je da ove zime dovodi igrače bez obeštećenja i na taj način smanji troškove.

Ali ambiciju vezanu za angažovanje Stefana Gofrija imaju i u redovima mađarskog šampiona Ferencvaroša. U ovom trenutku mnogo solventnijeg od Crvene zvezde, koji pokušava da ubere plodova ulaska u Ligu šampiona.

Crveno-beli za sada čekaju, ali neće imati mnogo vremena.

Pomenuti Stefan Gofri je stigao u Belorusiju 2019. godine iz nigerijske akademije gde je naučio prve fudbalske korake. Pre toga nije imao iskustvo u evropskom fudbalu, ali se odlično snašao. Na 51 utakmici za Isloč postigao je osam golova. I imao isto toliko asistencija. 


tagovi

Godfri StivenFK Crvena zvezdaZvezdan TerzićDejan Stanković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara