Nova vest
Fudbal

Utorak, 22.05.2007.

15:54

Maluda fudbaler sezone u Francuskoj

Izvor: MR

Autor: MR

Default images

Floran Maluda, član šampionskog tima Olimpika iz Liona proglašen je za najbolje fudbalera sezone u francuskoj ligi. U tradicionalnom izboru Udruženja profesionalnih fudbalera Francuske, on je završio ispred klupskog druga Žuninja, koji je bio "fudbaler godine" u prethodnoj sezoni. Treći je švedski internacionalac Johan Elmander iz Tuluza, četvrti Abdul Kader Keita iz Lila i peti Sejdu Keita iz Lansa.Maluda je na putu do šeste uzastopne titule Liona postigao osam pogodaka.

Za najboljeg trenera imenovan je Žerar Ulije, šef stručnog štaba Liona, koji je najviše zaslužan za uspeh tog kluba u ovoj sezoni.

Najuspešniji mladi igračc je 19-godišnji Samir Nasri iz Marseja, koji je debitovao u nacionalnom timu "trikolora" prošlog marta u meču sa reprezentacijom Austrije i već je proglašen za "novog Zinedina Zidana".

Čuvar mreže Sošoa Tedi Rišer proglašen je za najboljeg golmana, dok je gol brazilskog napadača St.Etjena Ilana, koji je u meču sa Pari Sen Žermenom "makazicama" zatresao protivničku mrežu, izabran za najlepši pogodak u ovoj sezoni.

Na kraju, Zinedinu Zidanu, koji se povukao posle prošlogodišnjeg Mundijala u Nemačkoj, odato je posebno priznanje za sve što je učinio za francuski fudbal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Srpski fudbal

"Partizan je sada najopasniji"

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović izjavio jedan očekuje težak meč protiv Partizana i dodao da bi njegov tim trebalo da prikaže isto zalaganje kao na utakmici sa Crvenom zvezdom.

Tanjug

12:46

5 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu